7
Ekim
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Bakteri yuvası 5 mekan

Tripadvisor.com adlı gezi sitesi, domuz gribinin küresel salgına dönüştüğü günlerde turistleri uyarmak adına “bakterinin en çok bulunduğu” beş mekân belirledi. CNN’in yayımladığı habere göre, gidilmeden önce bir kez daha düşünülmesi gereken yerler şunlar...

San Marco Meydanı, Venedik: Uzmanlar, her yıl 2 milyon turist tarafından ziyaret edilen meşhur meydandaki güvercinlerin binlerce virüs ve bakteri taşıdığını belirtiyor.

Grauman Çin Tiyatrosu, Hollywood: Hollywood yıldızlarının el ve ayak izlerinin bulunduğu beton kalıplar, her yıl ziyaret eden 4.5 milyon kişi tarafından “elleniyor”.

Oscar Wilde’ın Mezarı, Paris: Ziyaret eden her hayranının öpücük bıraktığı mezar da mikrop açısından “tehlikeli” mekânlar arasında yer aldı.
Blarney Taşı, İrlanda: İrlanda Kralı’nın Blarney Gölü’nde boğulmaktan kurtardığı bir kadının, krala, öptüğü takdirde kendisine güzel söz söylemenin bahşedileceğini söylediği rivayet edilen taş, sadece geçen sene 400 bin kişi tarafından “öpüldü”.

Sakız Duvarı, Washington: “Market Theatre” adlı mekânda gösterileri izlemek için sırada bekleyen üniversite öğrencilerinin sakızlarını tiyatronun duvarına yapıştırmasıyla ünlenen duvar, sakızlarıyla “sanat yapan” ziyaretçiler sayesinde mikrop yuvası haline geldi.

 

...
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2009 Çarşamba 20:48:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?