Jerusalem Post gazetesi, üst düzey bir İsrailli savunma yetkilisine dayanarak, “Savunma Bakanlığı, Türkiye’nin ileri teknoloji İsrail yapımı askeri platformları satın alma taleplerini reddetmeyi değerlendiriyor” diye yazdı. Aynı yetkili “Nasıl biz Ürdün ve Mısır’a ileri teknoloji askeri platformları satmıyorsak, Türkiye’ye de satmamaya karar verebiliriz” dedi.
Jerusalem Post gazetesi, İsrail savunma yetkililerine dayanarak “İsrail, Türkiye’nin silah taleplerini reddedebilir” başlıklı haberinde Türkiye ile İsrail arasındaki diplomatik ilişkiler “yıkılmaya” devam ederken iki ülke arasında diğer alanlardaki yakın bağların da “gözden geçirilmekte olduğu”nu da öne sürdü.
İki ülkenin orduları arasında güçlü bağların bulunduğunu belirten gazete “Ancak İsrail’de (Türk) askerlerin hükümet içerisinde ve üzerindeki gücü ve etkinliğini kaybetmekte olabileceği yönünde artan bir kaygı var” diye yazdı.
Gazeteye konuşan üst düzey bir Savunma Bakanlığı yetkilisi, Türkiye’nin ılımlı Arap ülkelerine “Nasıl biz Ürdün ve Mısır’a ileri teknoloji askeri platformları satmıyorsak, Türkiye’ye de satmamaya karar verebiliriz” dedi.
Jerusalem Post da, yetkililere göre, İsrail Savunma Bakanlığı’na bağlı Dış Savunma Destek ve Savunma İhracat Örgütü’ne (SIBAT) Türkiye tarafından kısa bir süre önce iletilen bazı taleplerin “Kudüs ile Ankara arasındaki siyasi bağlardaki değişikliklerin nedeniyle yeniden gözden geçirilmesi gerekeceği”ni öne sürdü.
-İSRAİL ANKARA’NIN EĞİTİM VE UÇUŞ OLANAKLARINA SON VERMESİNDEN KAYGILI-
Yetkililerin Türkiye’nin talep ettiği yeni askeri platformların ne olduğunu ise açıklamak istemediklerini de kaydeden gazete İsrail savunma yetkililerinin ayrıca “Türkiye ile olan diplomatik krizin nedeniyle Ankara’nın İsrail Hava Kuvvetlerinin Türk hava sahasında eğitim yapması ve uçmasına olanak veren düzenlemeyi iptal etmesinden kaygılandıkları”nı da yazdı.
Bir savunma yetkilisi de, krizin iki ülke arasındaki askeri ilişkileri nasıl etkileyeceğinin bilinmediğini belirtirken, bunu görebilmek için beklemek gerekeceğini de söyledi.
Jerusalem Post, Türkiye ile İsrail arasındaki bağların bozulmasından “en çok zarar” görebilecek iki İsrailli şirket in İsrail Havacılık ve Uzay Sanayi (IAI) ve Rafael İleri Savunma Sistemleri olduğunu da kaydetti.
Aralık ayında IAI ve Elbit Systems’in Türkiye ile 140 milyon dolarlık bir anlaşma yaptığına dikkat çekenİsrailli gazete, savunma sanayi şirketlerinin de Ankara ile yaşanan krizin Türkiye’ye satışları etkilemeyeceği umudunu da dile getirdiğini de belirtti.
don lastigimizi bile israil veriyomuş daha ne diyim
Kılıc kalkan yeter bize zaten o zihniyetle geldik ve gitmiyor muyuz.? tek övündükleri nokta bu işte milletimizin. Neden müslüman aleminde teknoloji yok neden bu soruları sorun sevgili kardeslerim???
ilkel silahlarla bile savasırız.allahın izniyle....
kardeşim bizim elimizde hiçmi koz yok fırat nehrini akışını kes israile su gitmesin bak kimkime muhtaç bizde de çok koz var değerlendirmesini bimiyorlar
artık israil ve amerikan avrupa malı silah almak anlamını yitirdi eskiden sovyetler karşı bu silahlara belki ihtiyaç duyuyorduk ama artık düşmanlarımız değişti bir numaralı düşmanımız avrupa amerika ve israil olmuş durumda 20 yıl içinde bizim için hazırlık yapıyorlar bence artık rus silahları alalım hatta yunanistan nato silahlarına güvenmediği ve bizim de natoda olmamızdan ( kıbrıs harekatını unutmayalım ) dolayı gitti rus yapımı s-300 füzeleri aldı biz onların uçaklarına radarla kilitlenemiyoruz ama onlar bütün nato uçaklarına kilitlenip ateş açabiliyor düşman iyi tahli,l edilip öyle silahlanılmalı
DEVLETI DOLANDIRMA PLANLARI YERINE BIRAZDA ÜLKE YARARINA ÜRETIM PLANLARINA ZAMAN HARCASINLAR