Uzmanlar, düşüncesiz patronların iş ortamını daha stresli hale getirmekle kalmayıp, çalışanların kalp hastası olma riskini artırabileceğini de öne sürdüler.
İsveçli uzmanlar, kötü yönetici ile ciddi kalp hastalıkları riski arasında güçlü bağlantı buldu. Bu risk, kişi aynı işte ne kadar uzun süre kalırsa o kadar artıyor.
Mesleki ve Çevresel Tıp dergisinde yayımlanan araştırmayı yapan uzmanlar, iş yerinde hafifsenmenin ve destek görmemenin strese neden olabileceğini ve bunun da çalışanı sigara içmek gibi sağlıksız davranışlara itebileceğini belirttiler.
Karolinska Enstitüsü ve Stockholm Üniversitesi’nden uzmanlar bu son araştırma için, Stockholm bölgesinde çalışan 19 ile 70 yaş arasındaki erkeklerin kalp sağlıklarını yaklaşık 10 yıl boyuncu inceledi. Araştırma süresinde ölümle sonuçlanan ya da sonuçlanmayan 74 kalp hastalığı vakası meydana geldi.
Araştırmada ayrıca, katılımcılardan yöneticilerinin iletişim kurmada ne kadar iyi oldukları ya da personel için hedefleri ne kadar net belirleyebildikleri gibi yönetim tarzlarını değerlendirmeleri istendi. Bu değerlendirmenin sonucunda da, yöneticilerini ehil bulmayan çalışanların kalp krizi geçirme riski yüzde 25 olarak saptandı. Aynı işte uzun süre çalışanlar içinse bu risk yüzde 64 çıktı.
Bu habere katılıyorum,iş ortamı çok önemli,heleki devlet memuru iseniz ve iyi iletişimin ne olduğunu bilmeyen müdüre sahipseniz yandınız.Benim müdürüm öyle ve idari personel birbirinden beter,akşama kadar bağıran,hakaret eden,küçümseyen,asla hiç bir şeyi beğenmeyen ama kendide bir işten anlamayan bir müdür.Sonuçda sürekli hasta olan personel,sırtı ağrıyan,midesi bulanan,baş ağrısı çeken,sürekli hastayız,huzursuz bir ortamda çalışmak çok zor çokkkk...