Krokinin son dönemde Ergenekon’la ilgili içeriden sürekli haber alan Taraf Gazetesi’nden İşçi Partisi Genel Merkezi’ne 8 gün önce kasıtlı olarak fakslandığı öne sürüldü.
Taraf Gazetesi ise söz konusu krokinin gazetenin Ankara bürosundan İstanbul bürosuna yayım tarihinden bir gün önce haber yapılmak üzere fakslandığını belirtti.
İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin, parti genel merkezinde yapılan aramada bulunduğu iddia edilen Yargıtay krokisinin resmi arama tutanağında belirtilmediğini savunarak “Gazetede çıkan bu krokinin büyütülmüş haline bakıldığında, genel merkeze polis baskınından 8 gün önceki tarih olan 13 Mart 2008’de Taraf Gazetesi’nin Ankara bürosunun numarası bulunan bir faks metni olduğu açıkça görülmektedir” diye konuştu.
“Parti olarak komplo ile karşı karşıyayız”
Partisinin bir komployla karşı karşıya bulunduğunu ileri süren Gültekin, “Bu kroki Taraf Gazetesi’nin eline nasıl geçiyor? İktidar yanlısı gazetelerin, televizyonların eline nasıl geçiyor? Yargının, devletin, emniyetin içine sızmış olan bir çete, elindeki yayın organlarıyla kamuoyu imal etmeye çalışıyor. F tipi çete, ABD ile kaderini birleştirmiş olan çete, Türkiye’ye karşı bir komplo içerisinde. Bu belgeyi Taraf Gazetesi’ne sızdıranın peşine düşmeleri gerekmiyor mu?” diye konuştu.
Emniyette “Yalancı tanıklık” iddiası
Gültekin, Danıştay ve Cumhuriyet’e yapılan saldırılarda, zanlıların bombaları Ergenekon’dan tutuklu olan Muzaffer Tekin’den aldıkları yönünde verdikleri polis ifadelerine de gönderme yaptı: “Şu anda cezaevinde bulunan bazı çete mensuplarına bazı menfaatler temin etmek suretiyle tekliflerde bulunulduğunu biliyoruz. Susurluk davası hükümlüsü Yaşar Öz, Türk İntikam Tugayı adlı çete örgütlenmesinden tutuklu bulunan Semih Tufan Günaltay, Danıştay saldırısı sanıklarından Alparslan Aslan ve Osman Yıldırım’a, İşçi Partisi ve bazı ordu mensupları aleyhine ifade verir, verdikleri ifadelerin arkasında tutarlı ve kararlı dururlarsa, cezalarında indirime gidileceği, ifadelerinin ’gizli tanık’ ifadesi olarak değerlendirileceği vaatleri yapılmaktadır.”
Taraf Gazetesi iddiayı yalanladı
Alkım Yayınları adına açıklama yapan Taraf Gazetesi ise bu şok iddiayı sert bir dille yalanladı. Taraf Gazetesi Politika Editörü İnci Hekimoğlu şunları söyledi:
“Gazetede yayınlanan krokinin üzerinde Alkım Kitapevi’nin Ankara Yenişehir’deki ofisinin faks numarası var. Şule Perinçek, bundan hareketle o faksın nereden gönderildiğini söylüyor. Nereden gönderildiği gizli değil ki... O faksın gönderildiği Alkım Yayınları ofisi aynı zamanda Taraf Gazetesi’nin de ofisidir. Kroki, o ofisten İstanbul’daki merkezimize haberi yazan muhabir tarafından faks yoluyla geçildiği için, editör arkadaşlar faks numarasını kadrajlamadan taratıp girmiş ve öyle bir görüntü ortaya çıkmış. O belge o fakstan İP Genel Merkezi’ne değil, direkt gazetenin İstanbul’daki merkezine, muhabir tarafından fakslanmıştır. Üstelik de fakslandığı tarih operasyondan 7 gün önce değil, haberin yayınlandığı günden bir gün önce, yani 13 Mart’tır.” Hekimoğlu, Şule Perinçek’in “gerçeği yansıtmayan bilgilerle olayı farklı bir yöne çekmeye çalıştığını ancak başarılı olamayacağını” da sözlerine ekledi.
Şule Perinçek dün polise ifade verdi
İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in eşi Şule Perinçek ise dün Terörle Mücadele Şubesi’ne giderek öne sürdüğü iddiayla ilgili 2 saat ifade verdi.
Avukatları ile akşam saatlerinde Vatan Caddesi’ndeki Emniyet Müdürlüğü’ne gelen Şule Pekrinçek buradaki basın mensuplarına “Yargıtay’la ilgili belge hakkında bilgime başvurmak üzere çağırdılar. Ben de onlardan bilgi rica edeceğim. Çünkü o gizli belgelerin, soruşturma dosyasından çıkıp basında manşetlerde nasıl yer aldığı konusunda ben bilgi almaya geldim, kendilerine de bunu söyledim onlarda, ’Sizi aydınlatacağız’ dediler” şeklinde konuştu.
Şule Perinçek “Basının elinde suç delilleri dolaşıyor. Eşim, partinin genel başkanı, böyle Yargıtay’la ilgili olarak şuradan kaçılacak buradan bilmem ne olacak gibi saçma sapan bir şeyle suçlanıyor. Benim alnıma bu damga yapıştırılıyor. Ben, eşim, biz, partimiz ve ailem hayatımızı devletimizin gururunu, onurunu savunmaya harcamışız” dedi.
Krokinin İP’de nasıl çıktığını Taraf’a sorun
Perinçek “Yaptığımız incelemede Yargıtay’la ilgili krokinin Alkım Yayınevi’ne operasyondan bir hafta önce gönderildiğini tespit ettik. Bunun nasıl olduğunun araştırılması için buraya geldik. Bugün bazı gazetelerde krokinin Alkım Yayınevi’nden İşçi Partisi Genel Merkezi’ne fakslandığını ifade ettiğim şekilde haberler çıktı. Bu haber doğru değil, yanlış anlaşılma olmuş. Genel Merkez’den çıktığı ileri sürülen krokinin nasıl bulunduğunu ve nereden çıktığını bilmiyorum. Bunun Taraf Gazetesi’ne sorulması gerektiğini düşünüyorum” dedi.
Kroki kağıt çıkışı değil CD’de saklı
Bu arada Şule Perinçek tarafından Alkım Yayınları’ndan İşçi Partisi Genel Merkezi’ne fakslandığı ileri sürülen krokinin polisin yaptığı aramada fakslanmış kağıt metni halinde değil CD ortamında bulunduğu ortaya çıktı. Operasyon kapsamında gözaltına alınıp tutuklanan Doğu Perinçek, Yargıtay krokisi ile ilgili, “Benim Genel Başkanı olduğum partinin binasında yapılan aramalar tamamen usulsüzdür, burada bulunduğu söylenen belgelerin ya da CD’lerin bizzat bana dayandırılması suçun şahsiliği ilkesiyle bağdaşmamaktadır” demişti. Ancak polis yine de krokideki yazıyla karşılaştırılmak üzere Perinçek’in el yazısı örneği almıştı. Bu konuda Kriminal rapor henüz açıklanmadı.
50 kişilik uzman ekip kuruldu
Ergenekon operasyonunda polisin ele geçirdiği bilgi ve belgeleri incelemek için özel bir ekibin kurulduğu öğrenildi. 50 kişilik bu ekibin arasında Ergenekon’un mali kaynaklarını araştırmak için MASAK uzmanları, YÖK ve Milli Eğitim Bakanlığı’ndan ve İstanbul Narkotik Şube’den görevlilerin bulunduğu açıklandı. Bu özel ekibin yaklaşık 4 milyon sayfa olan bilgi ve belgeleri çok titiz bir şekilde incelediği ve belgelerin arasında yakalanan zanlıların telefon dinlemelerinin de bulunduğu ifade edildi.