Namuslu kalabilmenin zorluğunu yaşıyorum hesap vermeye hazırım
Tekstilkent Başkanı Atalay Şahinoğlu, bazı üyelerin ve murakıpların Tekstilkent kulelerinin Garanti KTekstilkent Başkanı Atalay Şahinoğlu, bazı üyelerin ve murakıpların Tekstilkent kulelerinin oza’ya kat karşılığı inşaat yöntemiyle devrini savcılığa taşımasına sert yanıt verdi. Şahinoğlu, "Hiçbir hile hurda yok. Namuslu kalabilmenin zorluğunu yaşıyorum. En sevdiğim şey hesap vermektir. Üyeler gelsin, genel kurulda hesap sorsun" dedi.
TÜRKİYE’nin en büyük toplu işyeri projelerinden birini hayata geçiren S.S. İstanbul Tekstil İmalat ve Satıcıları Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi (Tekstilkent) Yönetim Kurulu Başkanı Atalay Şahinoğlu, Tekstilkent kulelerinin kat karşılığı inşaat yöntemiyle Garanti Koza’ya devrinde hiçbir yasa dışılık bulunmadığını söyledi ve "Bu işte hiçbir hile hurda yok ama kooperatif zengin oldu ya cazip hale geldi. Ben bütün üyeleri Genel Kurul’a davet ediyorum ki gelip kooperatife sahip çıksınlar" dedi. Profesyonel yönetici olarak geçmişte önemli görevlerde bulunduğunu, Türkiye’deki ilk şirket kurtarma operasyonunu (İGS) yönettiğini hatırlatan Şahinoğlu, "Bir Rus atasözü var; ’Yapılan hizmet cezasız kalmaz’ bu benim durumumu iyi anlatıyor ama önemli değil, benim en sevdiğim şey hesap vermektir. Hayatım boyunca her görevimde namuslu kaldım bu görevde de böyle oldum. Bu üyeler toplamda 20-25 bin dolar ödemeyle 170 bin dolarlık dükkan sahibi oldular." dedi.
HER ÖNERİYİ OYLADIK: Bazı üyelerin ve murakıplar Avni İşcan ile Mesut Balta’nın kulelerin kat karşılığı inşaat yöntemiyle devrine uzun süredir karşı çıktıklarını, yönetim olarak bu şahısların her türlü itirazını ve önerilerini hem yönetim kurulu toplantılarında hem de genel kurullarda gündeme getirip üyelerin bilgisine ve oyuna sunduklarını anlatan Şahinoğlu şöyle konuştu: "Onların önerdiği herşeyi biz de düşündük ve yapmak için uğraştık. Ancak pratikte mümkün olmadı. Onlar tekrar önerdiler diye yine dikkate aldık, genel kurullarda tasvip görmedi. Ekonomik krizler, depremler kulelerin proje bazında satışını engelledi. Kat karşılığı yöntemle belirli bir seviyeye kadar getirdik. Satış olmayınca tıkandık. Bu kulelerden yer alan üyelerle, kuleleri tamamlayamadığımız için mahkemeye de düştük. Genel kurul kararlarıyla ve üyelerimizin bilgisi, onayı dahilinde bu şekilde çözüm bulduk. Şu anda kooperatifin elindeki nakit ve bitmiş dükkanların satışı düşünüldüğünde yüklüce bir varlık sözkonusu. Bütün üyeler gelin ve kooperatifinize sahip çıkın."
BIRAKIP GİDERİM SANIYORLAR: Şahinoğlu, "Tekstilkent, dünyanın en namuslu gerçekleşmiş projesidir. Ben de şahsen namuslu kalabilmenin bütün zorluklarını yaşadım. Arazinin alımından, imar durumuna kadar bütün zorlukları şahsi gayretlerimle aştım" dedi. Kendisinin her genel kurulda yönetim kurulu seçimini de gündeme aldığını belirten Şahinoğlu, "Şimdi de seçimli genel kurul olacak. Herhalde Atalay, bu olanlara üzülür ve bırakıp gider sanıyorlar. Bu durumda ben hiç bir yere gitmem, hesabımı veririm" diye konuştu.
Manevi tazminat davası açıyoruz
TEKSTİLKENT Başkanı Şahinoğlu, Yönetim Kurulu üyeleri olarak haklarında ’yolsuzluk iddiasında’ bulunan şahıslara manevi tazminat davası açacaklarını söyledi. Şahinoğlu, "Her yönetim kurulu üyesi için 5.000 YTL’lik manevi tazminat isteyeceğiz" dedi. Şahinoğlu, iddia sahiplerinin Tekstilkent kulelerini Ankara’daki Tekel kuleleri ile kıyaslamasını da eleştirdi ve "O bile tamamlanmış haliyle 100 milyon dolara satılabildiğine göre; bizim kulelerde nasıl 150 milyon dolarlık yolsuzluk olabiliyormuş. Bunu da anlayamadık" dedi.
İhtarcı üyeler kooperatife borç takmış
TEKSTİLKENT Kooperatifi’nin, kule inşaatını yapmak için üyelerden 10 biner dolar para toplamasını öneren ve kat karşılığı inşaat yöntemiyle devri kanunsuz bularak yönetime ihtar çekip savcılığa suç duyurusunda bulunan üyelerden Gürdoğan Atagören, Ferit Çiftçioğlu, Fehmi Tunalı, Mehmet Tarman, Hamit Öztaşkın, Kamil Sav ve Fehmi Tunalı’nın kooperatife olan borçlarını ödemedikleri dikkati çekti.
Hürriyet
Yayın Tarihi :
19 Şubat 2006 Pazar 16:48:35