Hayır sever işadamlarının bu bayram kurbanlarını evlerinden kilometrelerce uzaktaki Doğu illerinde kesmesi bölge halkı tarafından sevinçle karşılandı.
Bilge köyünü de ziyaret eden işadamları, anne ve babalarını kaybeden 61 yetime hediyeler dağıttı. İşadamlarını evinde ağırlayan muhtar Abdurrahman Çelebi, Kimse Yok mu Derneği'ne teşekkür etti.
Milyarder işadamlarının bu bayram kurbanlarını evlerinden kilometrelerce uzakta Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kesmesi büyük bir sevinçle karşılandı. Ancak işadamlarının en anlamlı ziyaretlerinden biri 4 Mayıs'ta 44 kişinin ölümüyle gerçekleştirilen Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünde yaşandı. Anne ve babasını kaybeden 61 yetimin başını okşayarak çocuklara hediyeler dağıtan işadamları ziyaret sebebiyle büyük mutluluk yaşadı.
İşadamlarını evinde ağırlayan köy muhtarı Abdurrahman Çelebi, katliamdan sonra kendilerini yalnız bırakmayan Kimse Yok mu Derneği'ne maddi ve manevi desteklerinden dolayı teşekkür etti. Duvarlarda kurşun izlerinin olduğu evde halen akrabalarının yaşadığını söyleyen Çelebi, maneviyatları olmasa asla bu kadar büyük acılara katlanamayacaklarını dile getirdi.
Aynı anda anne ve babasını kaybeden 5 yaşındaki Ayşe'nin Bursa'dan gelen bir işadamının boynuna sarılarak gözyaşı dökmesi diğer işadamlarını ağlattı. Katliamda ailesinin büyük bir bölümünü kaybeden 15 yaşındaki Fatma Çelebi'nin ise, "N'olur bizi unutmayın, bayramdan sonra da gelin." sözleri işadamlarına duygusal anlar yaşattı.
Bayramı evinden ve ailesinden uzakta geçirmesine rağmen çok mutlu olduğunu belirten Sakaryalı işadamı Murat Bayrak, köyde karşılaştığı manzaradan dolayı çok duygulandığını söylüyor. 61 yetimin gözyaşlarını silmek ve bayram coşkusunu yaşamak için Mardin'e geldiğini ifade eden Bayrak sözlerini şöyle sürdürüyor: "Bilge'nin dramı ilk duyduğum andan beri beni çok etkilediği için bu bayramda buraya gelmeyi çok istedim. Ancak buradaki ortamı görünce beklediğimden çok daha fazla etkilendim. Yetimlerin durumu bütün arkadaşlarım gibi beni de çok üzdü. Bundan sonra bu çocukların manevi babaları da bizleriz. Elimizden gelen ne varsa yapmaya hazırız." Kimse Yok mu'nun organizasyon sorumlusu Eyüp Tok ise işadamlarının katliam köyüne yardım edebilmek için birbiriyle yarıştığını vurguluyor. Yanlarında kurban etlerinin yanı sıra çocuklara hediyeler ve eşyalar da getirdiklerini aktaran Tok, "Buradaki insanların maddi yardımdan çok manevi desteğe ihtiyacı var. Biz de Müslümanların bu özel gününde bayramı burada geçirerek gönül köprüsü kurmaya çalıştık." diyor.
Katliamdan sonra Kimse Yok mu Derneği'nin kendilerini yalnız bırakmadığını söyleyen köy muhtarı Abdurrahman Çelebi, "Bu insanların sadece Allah rızası için ilgilenmesi bizi çok etkiledi." ifadelerini kullanıyor. Allah korkusu olan insanların sadece kendisine değil çevresine de faydası olduğunu vurgulayan Çelebi, "Katliamı gerçekleştiren insanlar camiye gidiyor olsaydı bugün biz bu büyük acıları yaşamamış olacaktık. İmanın ne kadar önemli olduğunu anlamak için tek başına bu olay bile yeter." diye konuşuyor.