19
Nisan
2024
Cuma
GÜNCEL

Nakşibendiler ABD’de mürit topluyor

Amerikan New York Times Gazetesi, KKTC’de yaşayan Şeyh Nazım Kıbrısi’nin ABD’de üniversitelerden murit topladığını yazdı. Gazete, eğitimlerini yarıda bırakarak evlerini terk eden gençlerin ailelerinin ise şikayetçi olduğunu belirtti. Nakşıbendi tarikatının New York’taki faaliyetlerine geniş yer ayıran gazete, Şeyh Nazım’ın yardımcılarından Şeyh Abdülkerim Kıbrısi adıyla tanınan Aydoğan Fuat’ın New York’taki Stony Brook Üniversitesi’nden öğrencileri ’mürit’ olarak topladığını belirtti.

Son olarak Kevin Malley, Erdem Kahyaoğlu ve Abir Rahman adlı üç genç eğitimlerini yarıda bırakarak tarikatın dergáh olarak kullandığı çiftliğe kapandı. Kevin Malley’in annesi Marie Malley, oğlunun adını da Salih Hakkani olarak değiştirdiğini ve çocuklarının İslamcılar tarafından kandırıldığını ileri sürdü.

Stony Brook Üniversitesi sözcüsü Patrick Calabria ise, kendilerine Sufi Nakşıbendi adı veren ve Osmanlı İmparatorluğu’nun yeniden oluşturulmasını savunan tarikatın, öğrenci topladığından haberdar olduklarını söyledi.
.
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2006 Pazartesi 03:09:27
Güncelleme :10 Nisan 2006 Pazartesi 03:11:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?