Seyhan İlçe Belediye Başkanı Azim Öztürk'ün gurur projesi olarak gösterdiği Hayal Park, 29 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından CHP'li Çukurova Belediyesi'nin elinde adeta hayalet parka dönüştü.
Adana'da 2 yeni merkez ilçe oluşturulması ve sınırların ayrılması, bazı hizmet alanlarında sıkıntıları da beraberinde getirdi.
Türkiye'nin en büyük ilçesi konumundaki Seyhan'ın bölünerek oluşturulan Çukurova İlçe Belediyesi'nde 29 Mart yerel seçimleri ile Seyhan Belediyesi eski Başkanı Yıldıray Arıkan işbaşına geldi.
BÖLGEDE CAZİBE OLUŞTURDU
Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk'ün yaptırdığı Hayal Park da bu belediyenin sınırları içinde kaldı. Başkan Öztürk'ün çok değer verdiği proje, bölgede ciddi bir cazibe alanı oluştururken daire fiyatları da yüzde 50 oranında değer kazandı.
Her yıl Ramazan ayında Hayal Park bitişiğinde kurulan alanda gerçekleştirilen Ramazan etkinlikleri halkın ilgisini daha da arttırdı. Hayal Sofrası ve Seyir Kafe, açık ve kapalı yüzme havuzları, spor salonu ile her kesime hitap eden Hayal Park, bu canlılığını 29 Mart 2009'dan sonra tamamen kaybetti. Yaz aylarında binlerce çocuğa ücretsiz yüzme kursu verilen, kadınlara özel yüzme havuzu tahsis edilen tesisler bir anda işlevsiz kaldı.
TESİSLER KADERİNE TERKEDİLDİ
CHP'li Başkan Yıldıray Arıkan, ilk etapta parka Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Türkan Saylan'ın adını vermek istedi. Tepkiler üzerine bu girişiminden vazgeçti.
Özellikle yaz aylarından yoğun talep gören tesisler, yeni yönetimin kararsızlığı, organizasyon eksiği yüzünden en hareketli döneminde adeta kaderine terk edildi. Tesislerdeki restoran ve kafenin aylardır kapalı olması, havuz aktivitelerinin yetersizliği büyük bir hayal kırıklığına yol açtı.
Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, "Başbakanımızın ödüllendirdiği projemiz olan bu milli servetin çürümeye terk edilmesi bizi derinden üzüyor" dedi.
RAKAMLARLA HAYAL DÜNYASI
Tesis 66 bin 200 metrekare üzerine kuruldu. Tesisin çevresindeki yürüyüş yolu ve koşu parkurunun uzunluğu 1 kilometre. Hayal Dünyası'nda biri açık olmak üzere iki olimpik yüzme havuzu, aerobik, fitness salonu, seyir kulesi, 300 kişilik amfi tiyatro, lokanta, 200 araçlık açık otopark, standartlara uygun basketbol ve voleybol sahaları, nitelikli çocuk oyun alanları, yapay göletler, süs havuzları, suni dereler ve asma köprüler bulunuyor.
Seyhan Belediyesi tarafından yaptırılan ve 2009 Şubat ayına kadar belediyeye ait Seyhan A.Ş. tarafından işletilen Hayal Dünyası, tesislerindeki tüm müştemilatıyla birlikte Çukurova Belediyesi'ne devredildi
yalnızca hayal park değil kaderine terk edilen çok park var turgut özal bulvarı ile süleyman demirel bulvarının kesiştiği ruh raglığı hastanesi yokuşu öncesindeki MEHMET AKİF ERSOY parkıda kaderine terk edildi otlar buyudu biçen yok oyuncaklar kırılıdı ve çalındı bakan yok YAZIK COK YAZIK ELİMİZ KIRILSAYDIDA CHP YE OY VERMESEYDİK
mrb ben istanbuldan yakında adanaya gelecen hayal parkı çok met ediyorlar merak ediyorum umarım öğdükleri kadar vardır çok merak ettim
ben uzun bir süredir adana da değildim şimdi hayal parkın havuzu hala kullanılamaz durumda mı bi bilgi verir misiniz acil
hayır kullanılıyor ben gidiyorum
BEN HAYAL PARK ETRAFINDA OTURUYORUM, TARAFLI BİR HABER ANLAYIŞINIZ VAR BUNA KESİN KANAAT GETİRTTİNİZ CÜMLELERİNİZLE. ÇUKUROVA BELEDİYESİ CHP DE OLDUĞU İÇİN EN TEMİZ SEMTİ ADANA'NIN. SEYHAN BÖLGESİNDE AKŞAMLAR SİVRİSİNEKTEN DURULMUYOR. ÇÖPLER YIĞINLA DIŞARDA BEKLİYOR. ÜSTELİK ZİYAPAŞADA BİLE DURUM BÖYLE. HAYAL PARKI HAYALET PARKA ÇEVİREN ONU KULLANMASINI BİLMEYEN HALKIMIZDIR. KIRMAK, ÇİZMEK, OTURDUĞUMUZ BANKLARI KARALAMAK, DEFORMASYONA UĞRATMAK BİZİM AHLAKİ ANLAYIŞIMIZA TERS DEĞİL. KİMSE YEDİĞİNİ ÇÖPE ATMAZ, ÇEKİRDEK KABUKLARI MASALARIN ÜZERİNDE, BANKLARIN TAHTASINI SÖKÜP ATIYORLAR HAYAL PARKA GELEN İNSANLARIMIZ!!!...