Saldırıların üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen Türk-Amerikan 10. Tanker Üs Komutanlığı’nın bulunduğu beldede esnaflar çoğu gün siftah bile yapmadan dükkan kapatıyor. Dükkandan para kazanmayı unuttuklarını, elektrik su faturasını yatırabilme derdine düştüklerini söyleyen esnaf, buna sebep olan terör ve teröristlere lanet okuyor.
Terör ve savaş yüzünden siftah yapamaz halen gelen İncirlik’te esnafın bir çoğu iş yerini kapatmak zorunda kaldı. Adeta bir hayalet şehre dönüşen kasabada, Amerikalılar’a yönelik satış yapan dükkanların bulunduğu Atatürk caddesi eski günlerini mumla arıyor. İncirlik Üssü’nden bulunan Amerikalılar, 11 Eylül 2001’den bu yana yüksek güvenlik alarmı sebebiyle üs dışına çıkamıyor.
İncirlik Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği As Başkanı Enver Sedat, esnaf arkadaşlarının perişan durumda olduğunu belirterek, "11 Eylül’den sonra işler sıfıra düştü. Bütün esnaf perişan oldu. Eskiden dükkanımda 15 personel çalıştırırdım. Şimdi iki taneyle idare ediyorum. Üsse yeterli sayıda asker olmayınca iş yapmıyor zarar görüyoruz. Gelirimiz giderimizi karşılamıyor. Bu gidişle bir çok esnafımı işyerini kapatmak zorunda kalacak. Yine umutla dükkanımı açıyor bekliyoruz" diye konuştu.
Mobilyacı İsmail Ablak ise terör ve savaş yüzünden bittiklerini iş yapamaz hale geldiklerini söyledi.
Pipo ve lüle taşı esnafı Murat Tek de "Esnaf çok etkilendi. Durum iç acıcı değil. Bittik İncirlik terk edilmiş bir kasaba oldu.Yine umudumuzu yitirmedik" dedi.
İşsizlik yüzünden siftah yapamayınca borçlandığını belirten Adem Bayram ise son çare olarak Irak’a çalışmaya gideceğini söyledi. Bayram, "Artık her şeyi göz önüne aldım. Borcum yüzünden İncirlik’i terk edip Irak’a ateş altına gidiyorum. Bombalar umurumda değil" diye dert yandı.
Bu arada, 11 Eylül’ün yıldönümü sebebiyle İncirlik hava üssü ile ABD konsolosluğu çevresinde güvenlik tedbirlerinin arttığı görüldü.