22
Aralık
2024
Pazar
ADANA

30 yıl sonra keşfedilen cennet

Bir zamanlar Adanalılar’ın farkında bile olmadığı Seyhan Baraj Gölü ile Seyhan Nehri, Aytaç Durak’ın yönetime gelmesinden sonra, yapılan rekreasyon alanları sayesinde kentin simgesi haline döndü.

Büyükşehir Belediyesi Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre; 1956 yılında hizmete açılan Seyhan Baraj Gölü; Çukurova’nın sel baskınlarından kurtarılması, ovanın sulanması ve enerji üretimi olmak üzere 3 amaç için yapılmıştı. Aradan 30 yıl geçene kadar 4’üncü amaç gündeme hiç gelmemişti.

1984 yılında Aytaç Durak’ın başkan seçilmesiyle Seyhan Barajı rekreasyon amacıyla da gündeme geldi. Başkan Durak tarafından Menderes Bulvarı’nın açılması, şehrin Kuzey’e taşınması ve Çatalan köprülerinin yapılması sonucu eşsiz güzelliğe kavuşan Seyhan Baraj Gölü ve çevresi, Adanalılarla kucaklaştı.
Menderes Bulvarı açılmadan önce 1984 yılına kadar Mersin sahillerine piknik için giden Adanalı’nın parası o tarihten sonra ceplerinde kaldı. Adanalılar, yine o yıllarda Menderes Bulvarı açıldıktan sonra Mersin’deki ünlü Dondurmacı Halil’in satışları düşmüş, iflasın eşiğine gelmişti.

Eskiden Adana denince; Küçük Saat, Yağ Camii ile Tepebağ çevresi akla gelirdi. Bir de vatandaşların yanından geçerken pis kokudan burunlarını tuttuğu Seyhan Nehir yatağı ve Taşköprü ile bilinirdi. Şimdi Adana; bu pazar da on binlerce vatandaşın huzur içerisinde piknik yaptığı, Seyhan Baraj Gölü rekreasyon alanları ve Regülatör Köprü ile oluşan Seyhan İçgölü ile anılır oldu.

Gerek yerleşim amacıyla, gerek piknik alanları, gerekse içinde su sporlarının yapıldığı Seyhan Baraj Gölü ile billur mavi suya sahip Seyhan İçgölü, Başkan Durak sayesinde kavuştuğu bu güzellikleriyle günümüzde kentin simgesi haline geldi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2009 Pazar 18:47:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?