Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde (Adana ESOB), İŞKUR desteğiyle işsiz gençlere meslek edindirmek amacıyla kuaförlük kursu açıldı.
ESOB Eğitim Salonu’nda düzenlenen kursun açılışını Adana Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, İŞKUR İl Müdürü Haşim Meydan ile ESOB Başkanı Kazım Barışık birlikte yaptılar.
Bayan Kuaförü Hacı Emin Ünal (Kuaför Alamira) tarafından 40 iş günü eğitim verilecek 25 kursiyere, İŞKUR tarafından aylık 340 TL ödeme de yapacak.
Yönetim Kurulu Üyeleri, esnaf odası başkanları ve Birlik Genel Sekreteri Sema Kartalmış’ın da bulunduğu açılışta konuşan Birlik Başkanı Kazım Barışık, ESOB – İŞKUR işbirliğiyle düzenlenen kursun bir ihtiyaçtan doğduğunu, kursta emek sarf eden kursiyerlere devletin de destek verdiğini belirterek, “Benim sizlerden isteğim, önce şahsınızı, sonra aile efradınızı, en son da devleti düşünün. Buradan alacanız eğitimle, para kazanacak duruma gelince daha çok çalışacaksınız. Sizler de burada verilecek eğitimi iyi öğrenin, işinize sahip çıkın, severek yapın. Bundan siz ve ülkemiz kazançlı çıkacaktır. Hepinizi çok seviyor, başarılar diliyorum” dedi.
İŞKUR İl Müdürü Haşim Meydan da, kursun tüm öğrencilere hayırlı uğurlu olmasını dilerken, “Bizim en büyük sıkıntımız, kalifiye eleman bulmaktır. Adana’da şu anda kayıtlı işsiz sayısı 48 bin kişidir. Çok sayıda, boşta duran, çok kıymetli işsizlerimiz var. Çok sayıda aktif odalarımız var. Biz de diyoruz ki; ‘Kursiyer bizden, eğitimciler Milli Eğitim’den, diğer hizmetler de ESOB’tan olmak üzere, işverenlerin istediği nitelikte eleman yetiştirelim. Biz hazırız, para da var. Çünkü, biz bu kursiyerlere, asgari ücretin yüzde 60’ına yakın maaş ödüyoruz. Yani aylık 340 TL para alacaklar. Sigorta primlerini de biz yatırıyoruz. Yeter ki, eğitime devam edip, en iyi şekilde kendilerini yetiştirsinler” diye konuştu.
İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat ise meslek kurslarına, İŞKUR’un desteği, ESOB Başkanı Barışık’ın ilgisinin kendilerini de ümitlendirdiğini ifade ederken, “İş ve iş seçimi konusunda, meslek değiştirmek kadar doğal bir şey yok. Çünkü, dünyada 3 dakikada bir yeni teknoloji üretiliyor. İlk bilgisayar icat edildiğinde 167 metrekarelik odaya sığdırılmış. Bugün bir avuç içine sığıyor. Her gün farklı alanlarda, farklı meslekler doğuyor. Hiçbir zaman ümitsiz olmayın, hep ümitli olun. Gün gelecek, başarılarınızı anlatacaksınız. Yeter ki, iyi niyetli olun ve çalışın” dedi.
Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Vali Yardımcısı İbrahim Avcı da, ülkemizde bir yanda her geçen gün artan işsizlik, diğer taraftan da kaliteli eleman sıkıntısı çekildiğine dikkat çekerken, “Görevim gereği, günümüzün büyük bölümünü insanların dert ve sıkıntılarını dinlemek ve çözüm bulmak adına geçiriyoruz. İş isteyenlere, ‘Ne iş yaparsınız?’ dediğimiz de ‘Her işi yaparım’ diyor. Dünyanın hiçbir yerinde her işi yapan ne alet, ne insan tipi var. Bunun adını koymak lazım. ‘Ben bunu yaparım’ diyebilen, kendine güvenebilen, mesleğini iyi icra edebilen gençler lazım. Usta öğreticilerin de, usulen başlayıp, usulen biten bir kurs değil, benim kursumu bitiren boşta kalmaz, şikayet getirmez, benim olduğum yerde başarı vardır diyebilmeli. Eğiticinin çevreye ışık, güven vermesi ve çevreyle barışık olması lazım. Yetiştirdiğimiz, altına imza atıp da sertifika verdiğimiz insanlar, kendine güvenen, ahilik felsefesine, meslek kurallarına uyan, insana hizmeti seven, ayakta duranlar olmalı” şeklinde konuştu.
Konuşmalardan sonra kursun açılışı yapılarak, kursiyerlere ilk ders verildi.