22
Aralık
2024
Pazar
ADANA

Belediye Meclisi’nde kaçak gerilimi

BELEDİYE MECLİSİ’NDE KAÇAK GERİLİMİ

Seyhan İlçe Belediye Başkanı Azim Öztürk, kaçak yapılara göz yumdukları, mücadeleden kaçmak için kanuna karşı hile yolunu seçtiklerini iddia eden MHP’li meclis üyesi Zihni Aldırmaz’ı samimiyetsizlikle suçlayarak “Kaçak yapılarla ilgili belgeleri zamanı geldiğinde açıklayacağım” dedi.

Seyhan Belediye Meclisi’nin Kasım ayı ilk oturumu Belediye Başkanı Azim Öztürk başkanlığında gerçekleştirildi.

Meclis toplantısında gündem dışı söz alan CHP’li Bekir Sıtkı Özer, Cumhuriyetin 86. yıldönümünü kutlarken Hükümetin politikalarını eleştirdi.

Daha sonra söz alan MHP’li Zihni Aldırmaz, Seyhan Belediyesi’nin internet sitesinde kaçak yapı yıkımı için ihale ilanı verdiğine dikkat çekti. Türkiye’nin en büyük ilçesinde yıkım ekibi, ekipmanı yokmuş gibi ihale ilanı verildiğini, yıkılacak kaçak yapıları tahliye etme işinin bile müteahhide devredildiğini savunan Aldırmaz, “Binaları yüklenici boşaltacak deniyor. Bu görev zabıtanındır ve kamu görevidir. Devredilemez. Bu ihale kanuna karşı hiledir. Kaçak yapıyı yıkmayacağım demektir. Bu ihaleyi yaparım, nasıl olsa alan çıkmaz demektir” diye konuştu.

Başkan Öztürk’ün daha önce mecliste yaptığı konuşmada, kaçakla mücadele konusunda ASKİ’nin kaçak yapılara su aboneliği verdiği, yıkılacak binaların suyunu da kesmediği yönündeki sözlerini hatırlatarak “ASKİ ruhsatı olan binaya abonelik verir. Yada kanuna dayalı iş yapar. Oysa Seyhan Belediyesi yeni yapıları bile 2004 yılından önce yapılmış olarak gösterip bu binalara elektrik su aboneliği yapılmasını sağlamıştır” suçlamasında bulundu.

Bunun üzerine Başkan Azim Öztürk, Aldırmaz’ı samimiyetsizlikle suçlayarak “Eğer bu memlekette kaçak yapıların çoğunun altında sizin imzanız olmasa cevap verecektim. Sizi samimiyete davet ediyorum. Gerekli belgeleri zamanı geldiğinde açıklayacağım. Dozeri alıp Turgut Özal’a girerdik ama bizim ahlakımız buna müsaade etmez. 3 ay içinde yıkılmayan kaçak yapıda sorumluluk Büyükşehir’e geçiyor. Peki Büyükşehir nerede o zaman ?” diye sordu.

Adana’nın 2008 yılı verilerine göre yaşanabilir 11. kent konumunda 2009 yılında 23. sıraya gerilediğine de dikkat çeken Öztürk, “Bunda hepimizin payı var. Önümüzdeki süreçte yaşam kalitesi yüksek şehirler ön plana çıkacak. Artık radikal tercihlerle yürümemiz gerekiyor” dedi.

Toplantıda 2010 yılı mali yılı vergi harçlarına ait tarife, 2010 yılı mali yılı ücretlere ait tarife, kamu yararına tahsis edilen gelirlerle ilgili maddeler, komisyonlara havale edildi.

Bu arada Kasım ayı belediye meclisi gündemindeki belediyeye ait 28 ayrı parselin kamu kuruluşlarına tahsis ve satışı maddesi dikkat çekti. Söz konusu parsellerin 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsili Usulü Hakkındaki Kanunun geçici 8. maddesi gereğince satılarak belediyenin borçlarından düşüleceği öğrenildi. Belediyenin bu satışla milyonlarca liralık borç yükünden kurtulacağı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2009 Pazartesi 20:32:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?