Adana'da 2 çocuğundan birini lösemi hastalığından, diğerini de mongol hastalığı nedeniyle kaybeden Gülbahar Kızıldağ, 15 bin TL bulup böbrek nakli yaptırabilirse yeniden anne olacak.
Merkez Seyhan ilçesinde yaşamını sürdüren Gülbahar Kızıldağ (36) 18 yıl önce aşırı kilo aldığı için Çukurova Devlet Hastanesi'ne gitti. Nişanlısı Hürriyet Kızıldağ ile evlenip çocuk sahibi olmayı planlayan Gülbahar Kızıldağ'a hastanede böbrek yetmezliği teşhisi konuldu.
19 yaşındayken Hürriyet Kızıldağ ile evlenen ve gördüğü tedaviden bir sonuç alamayan genç kadın, hasta olmasına rağmen Fırat ve Harun isimli iki çocuk dünyaya getirdi. Kızıldağ'ın ilk çocuğu lösemi hastalığına yakalanan Fırat 4 yaşındayken hayatını kaybetti. Daha sonra dünyaya gelen 1 yaşındaki Harun ise doğuştan mongol (down sendorum) hastalığı yüzünden yaşamını yitirdi.
5 yıl sonra böbrek yetmezliği hastalığının iyice kendini hissettirmesiyle Kızıldağ, tekrar çocuk sahibi olamadı. Çocuk sahibi olmak için doktor doktor gezen genç kadın, 6 yıldır diyalize girdiği için çocuk özlemini gideremedi. Gülbahar Kızıldağ, hem yaşayabilmek için hem de yeniden çocuk sahibi olabilmek için böbrek nakli olması gerektiğini belirterek, "6 yıldır diyalize giriyorum. 13 yıldır böbrek hastasıyım. 18 yaşında rahatsız olduğumu öğrendim. Alerji için doktora gitmiştim. Doktor ayak bileğimden tansiyonumu ölçtü, rengime baktı böbrek yetmezliği olduğunu söyledi. Sonra hızla kilo almaya başladım öyle öğrendik. Şu anda böbrek nakli yaptırmam gerekiyor" dedi.
6 yıldır sürekli diyalize girdiği için iş yapamadığını hiçbir sosyal hayatının olmadığına dikkat çeken Kızıldağ, "Sürekli diyalizi bağlıyım. 6 saatte bir günde 4 saat diyalize giriyorum. Sabah 06.00 öğle 12.00, akşam 18.00, gece 24.00'da diyalize giriyorum. Kendime evde bir oda ayırdık burada diyalize giriyorum. Her seans 1 saat sürüyor. Ayda 25 kutu ilaç kullanıyorum. Evin her tarafı diyaliz ilacı kutularıyla doldu. Diyalize girdiğim için ne iş yapabiliyorum ne gezmeye gidebiliyorum ne de alışverişe gidebiliyorum. Nasıl 1 yaşında bir çocuk olur diyalizden çıktığım zaman kendimi öyle hissediyorum" diye konuştu.
Böbrek nakli olması gerektiğini söyleyen Kızıldağ, kardeşi Ekrem Erol'un böbreğinin uyduğunu ve Antalya'da Akdeniz Üniversitesi'nde bütün tahlilleri yaptırdığını ifade etti. Hastanenin 5.5 bin TL istediğini belirten Kızıldağ, bunun devlet tarafından karşılandığını ancak Antalya'da 6 kalmak zorunda oldukları için bu masrafın 15-16 bin TL'yi bulduğunu kaydetti.
15 bin TL'yi 1 ay içinde bulamadığı taktirde tekrar tahlil yapılması gerektiğini, hastanede nakil günü bile almalarına rağmen parayı bulmadıklarını belirten Gülbahar Kızıldağ, "Antalya Akdeniz Üniversitesi'ne erkek kardeşim verecekti maddi sorunlardan dolayı veremiyor. En az 15-16 bin TL gidiyor. Hastane ile sorunuz yok. Ama orada kalma ihtiyaçlarımız çok pahalı. En az 6 ay Antalya'da kalacağız. Doktorlar öyle söylüyor. Rutin kontrollerim var. Orada kalmak zorundayız. Parayı bulamadığımız için nakil işi durdu. Bütün tahliller tamam. Eşimde 1 ay önce işten çıkartıldı. Şuan eşimin sigortasından faydalanıyorum ama 2 ay sonra eşimin sigorta hakkı da bitecek. Ameliyat günü alacaktık her şey hazırdı. Para bulamadığımız için kaldı. Bütün tahlillerimin gününe bitmesine de bir ay var. Bu sürede zarfında nakili yaptırmam gerekiyor" diye konuştu.
Nakli yaptırıp tekrar sağlığına kavuşarak çocuk sahibi olmak istediğini gözyaşları içinde anlatan Kızıldağ şöyle devam etti:
"Daha sağlıklı daha düzenli olmak istiyorum. Bir evlat sahibi olmak istiyorum. Çocuğum şuan yok 2 tane vardı kaybettim. Biri lösemi 4 yaşında kaybettim. ikincisi ise mongol doğdu. Onu da 1 yaşında kaybettim. Nakil olursam doktor çocuğumun olacağını söylüyor. Daha rahat bir yaşam istiyorum. Hayırsever vatandaşlar yardım ederse sevinirim. Bir insanı hayata bağlamak, çok güzel bir şey. Kız kardeşim verecekti onu kabul etmediler tek şansım bu erkek kardeşim başka şansımda yok. kadavra verici de hiç çıkmıyor.4 yıldır kadavraya bağlıyım ama hiç çağrılmadım. Yani bu durumu değerlendiremezsek çok kötü olacak insanlar hastanın halinden anlamalı herkesin bir hastası vardır."