22
Aralık
2024
Pazar
ADANA

ÇÜ'de mezuniyet coşkusu

ÇÜ DİŞHEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNDE MEZUNİYET COŞKUSU

Çukurova Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi 2008-2009 Öğretim Yılı mezunu 28 dişhekimi mesleğe adımını attı.

Mezunlar için Mithat Özhan Amfisi'nde ant içme ve diploma töreni yapıldı. Tören, dönem birincisi Dişhekimi Emel Engin’in konuşmasıyla başladı.

Dişhekimliği Fakültesi Mezunlar Derneği adına konuşan Dt. Elif Figen Esirgen, amaçlarının mezunlar arasında birlik, beraberlik ve dayanışmayı artırmak olduğunu söyledi. Esirgen, “Mezunlarımızın mesleki sorunları ile ilgilenmeyi ve mezuniyet sonrası sürekli eğitime katkıda bulunmayı amaç edinmiş derneğimiz, serbest çalışan diş hekimliği yapan üyelerimiz ve üniversite bünyesindeki akademisyen arkadaşlarımızı buluşturarak bilimsel sunumlar düzenleyerek mesleki sorunlarımızı tartıştık” dedi.

"Hekimliğin, diğer mesleklerden ayrıcalığı, Allah'ın yarattığı şerefli varlık olan insana ve insan tenine hizmet etmesidir" diyen Adana Diş hekimleri Odası Başkanı Dt. Asım Savaş ise bu ayrıcalıkla birlikte sorumluluğun da anlamlı olduğunu kaydetti. Savaş, "Şerefli varlığa şereflice hizmet edilmelidir. Yetişen hekimin istihdamı da önemlidir. Adana merkezde Yüzüncü Yıl’da ve Karşıyaka Afet Evleri’nde diş sağlığı merkezi var. Her ikisinde toplam 40 diş hekimi görev yapıyor. Ceyhan’da 8, Kozan’da 7 olmak üzere devlet hastanesine bağlı ama dışarıda iki ayrı ilçede dişhekimliği merkezi var" diye konuştu. Varoşların sahte dişçilere terk edildiğini savunan Savaş, "Bu bölgelerde, valilik onayı ile sağlık müdürlüğündeki meslektaşlarla, zaman zaman baskınlar düzenleyip aletlerine el konulmaktadır. Bu sahte dişhekimleri, ekmek parası kazanmak adına insan sağlığına zarar veriyorlar. Aslında ağız ve diş sağlığı merkezleri şehrin merkezinde değil, bu bölgelerde olmalıdır.” şeklinde konuştu.

Çukurova Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Süleyman Güngör ise nitelikli sağlık personelleri yetiştirdiklerini belirterek, "İnsan sağlığına ve bilime hizmet etmenin onurlu coşkusunu bu özel günlerde daha bir üzerinde düşünerek ve içimizde hissederek yaşıyoruz. İnsan yaşamı, çağdaş dünyanın en yüce değeridir. Bu yüce değerli varlığı, uzun ve nitelikli hale getirme çabası, sağlık mesleklerinin genel karakteridir. Dişhekimleri de diğer sağlık çalışanları gibi bu yolda emek veren yürekli ve fedakar kişilerdir” şeklinde konuştu.

Törende Yard. Doç. Dr. Funda Kadıoğlu da dişhekimi olmaya hak kazanan mezunlara ‘son tıp etiği dersi’ verdi. Dişhekimliğinin, tıpkı öteki hekimlik dalları gibi profesyonel bir etkinlik olduğunu söyleyen Yard. Doç. Kadıoğlu, “Çünkü hekimlik amatörce yürütülemeyecek kadar ayrıntılı olan; emek ve zaman tüketen bir uğraştır. Dişhekimliği üretici bir etkinliktir. Hizmet ve değer üretir. Ürettiği değer ‘insan sağlığı’dır. Ustalık gerektiren ‘yaratıcı’ insan emeğine sanat denmektedir. Bu bağlamda dişhekimliği bir sanattır. Aynı zamanda sosyal bir kurumdur. Çünkü, örgütlenmiş bir insan etkinliğidir ve ortak değerlere sahiptir” dedi.

Daha sonra, mezun öğrenciler Doç. Dr. Haluk Öztunç’un okuduğu ‘dişhekimliği andı’nı tekrarlayarak mesleğe ilk adımı attı.

Dönem birincisi Dişhekimi Emel Engin’in yaş kütüğüne isim çakmasından sonra başarı belgesini Rektör Vekili Prof. Dr. Süleyman Güngör’ün elinden aldı. Diplomalarına alan mezun öğrenciler sevinçlerini keplerini havaya fırlatarak kutladı.

ÇÜ DİŞHEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNDE MEZUNİYET COŞKUSU
İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2009 Çarşamba 15:21:00
Güncelleme :18 Kasım 2009 Çarşamba 16:18:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?