Adana'da, İl Müftülüğü tarafından, din görevlileri ve Kur'an kursu öğreticilerine yönelik "Kur'an-ı Kerim Eğitim-Öğretim Metotları, Usul ve Teknikleri" semineri düzenlendi.
Adana'da görev yapan Kur'an kursu öğreticileri, imam hatipler ve müezzinlerin, Kur'an-ı Kerim'i usulüne uygun, güzel bir sesle okumalarını sağlamak, hizmet verimliliklerini artırmak ve mesleki formasyonlarını geliştirmek amacıyla düzenlenen eğitim semineri, Seyhan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.
Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan seminerde Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Çollak, Kur'an-ı Kerim öğretmeninin, teorik bilgileri bir taraftan öğretirken, diğer taraftan onları en doğru ve en güzel biçimde seslendirmek suretiyle uygulayıcı konumunda olduğunu belirterek, "Kur'an öğretmeni, ayetleri oluşturan harfleri, kelimeleri ve cümleleri bizzat okuyarak, gerektiğinde tekrarlar yaparak Kur'an dersini hem nazari hem tatbiki bir çerçevede yürüten bir eğiticidir. Bu nedenle iyi bir Kur'an eğitimi için seçilecek hocanın okutuculuğu yanında okuyuculuk özelliği de olmalıdır. Kur'an eğitim ve öğretiminde başarı mevzuat ya da müfredatta değil, Kur'an öğretmeninin ehliyetinde aranmalıdır. Din eğitimi veren okullarda bu dersin ehliyetsiz, sıradan kişiler tarafından verilmesi en başta öğrenciler adına en büyük talihsizliktir. Çünkü uygulamalardaki eksiklik ya da hatalar, o öğrencinin Kur'an okuyuşlarında daha sonra onarılması güç tahribatlara.neden.olmaktadır" dedi.
Seminere; İl Müftüsü Mehmet Barış, Müftü Yardımcısı Mustafa Turan, Seyhan İlçe Müftüsü Yusuf Eserüoğlu ve il merkezi ile ilçelerdeki din görevlileri ve Kur'an öğreticileri katıldı.