15
Ocak
2025
Çarşamba
ADANA

Gündüz polis akşam tiyatrocu

GÜNDÜZ POLİS AKŞAM TİYATROCU

Adana Emniyet Müdürlüğü'nde çevik kuvvet, asayiş, güvenlik şube ve polis merkezlerinde görevli 5'i bayan 15 polis memuru, gündüz görev yaptıktan sonra akşamları gönüllü olarak okullarda tiyatro oyunu sahneye koyup çocukları güldürüyor.

Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Adana Emniyet Müdür Yardımcısı Osman Timuçin tarafından hayata geçirilen polis tiyatrosu, 2008 yılından bu yana gönüllülük esasıyla faaliyetini sürdürüyor. İlk başta emniyet teşkilatının özel günlerinde sahne alan polis tiyatrosu, daha sonra Adana'nın yanı sıra Aksaray ve Niğde'deki okullarda sahneye çıkmaya başladı. Polis tiyatrosu, Mersin, Osmaniye ve Hatay'dan da teklif aldı. Çevik kuvvet, asayiş, güvenlik şube ve polis merkezlerindeki gönüllü polislerden oluşan

polis tiyatrosu, 3 yılda 150 okulda 70 bin öğrenciye ve 10 bin vatandaşa ulaştı.

Polis tiyatrosu son olarak Seyhan İşitme Engelliler İlköğretim Okulu'nda "Düğün ya da davul" isimli tiyatro oyununu sahneledi. İşitme engelli çocuklar, bir öğretmenin işaret diliyle tiyatroyu anlatmasıyla kahkahaya boğuldu.

Polisler sahnede gösterdikleri performansla usta tiyatroculara taş çıkarttı. 5 bayan polis 10 erkek polisten oluşan tiyatro topluluğu işitme engelli çocuklardan alkış aldı.

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde görevli 17 yıllık polis memuru Osman Kadir Avlar, polis tiyatrosunun perdeyi "Alo Orası 155 mi" adlı tiyatro oyunuyla açtığını belirterek, "Adana İl Emniyet Müdürlüğü personeli arasında oluşturulmuş bir ekip. Personel arasından gönüllü ve en azından yetenekli kişilere büyükşehir belediyesi tiyatro oyuncusu Akil Yıldırım tarafından eğitim verildi. Genellikle oyunlara Ocak-Şubat aylarında başlıyoruz. Ama çalışmalar Kasım ayı sonlarında başlıyor. Hazirana kadar devam ediyor. Bu

süreç içerisinde, hem ilimiz sınırları içerisindeki okullara ve vatandaşlara hem de il dışında Aksaray, Niğde illerinde tiyatro sahneledik. Bunun yanı sıra Mersin, Osmaniye ve Hatay'dan da teklif aldık" dedi.

Kadir Avlar, oyunları ücretsiz oynadıklarına dikkat çekerek şunları söyledi: "Genellikle oyunların içeriği güldürü oluyor. Ancak, biz güldürürken de düşündürmeyi amaçlıyoruz. Polis olarak üzerimize düşen sosyal sorumluluğu halkı bilinçlendirerek, yapmaya çalışıyoruz. Polisin sanatla, tiyatroyla uğraşan halkın içinden gelen onlar gibi olduğunu göstermeye çalışıyoruz. Polis tiyatrosu fikri 3 yıl önce rahmetli Osman Timuçin ve o dönemde il emniyet müdürümüzün talimatıyla başladı. Daha sonra emniyet

müdürümüz Mehmet Salih Kesmez ve valimizin teşvikleriyle devam etti. İlk başlarda bu kadar başarılı olacağımıza, bu işi bu kadar seveceğimize hayalci bir gözle bakılıyordu ama bugünkü geldiğimiz noktada hepimiz yaptığımız işle gurur duyuyoruz ve çok mutluyuz."

GÜNDÜZ POLİS AKŞAM TİYATROCU
GÜNDÜZ POLİS AKŞAM TİYATROCU
GÜNDÜZ POLİS AKŞAM TİYATROCU
GÜNDÜZ POLİS AKŞAM TİYATROCU
GÜNDÜZ POLİS AKŞAM TİYATROCU
GÜNDÜZ POLİS AKŞAM TİYATROCU
GÜNDÜZ POLİS AKŞAM TİYATROCU
GÜNDÜZ POLİS AKŞAM TİYATROCU
İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2011 Pazar 09:37:02
Güncelleme :4 Nisan 2011 Pazartesi 14:13:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?