Adana İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, Çukurova Kalkınma Ajansı'nın yürütmekte olduğu 2009 yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında açılacak olan "Konfeksiyon makineleri operatörü yetiştirme kursu"na bütün ev hanımlarının başvurması gerektiğini söyledi.
Büyükfırat yaptığı açıklamada, ev hanımlarının aile bütçesine katkıda bulunmak için kursa katılmaları gerektiğini belirtti.
Bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmasına destek olmak, rekabet gücünü yükseltmek ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak amacıyla kurulan Çukurova Kalkınma Ajansı'nın yürütmekte olduğu '2009 yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programları' kapsamında Adana'nın projelerinden birini daha hayata geçirdiğini ifade eden Büyükfırat, "Seyhan Metal İşleri Mesleki Eğitim Merkezinin başvuru sahibi ve Sivil Toplumu Kalkındırma Hareketi Derneği'nin ortağı olduğu proje, 10 Ağustos'ta başlayacak. Proje çerçevesinde 40 kadın 8 ay mesleki eğitim alacak" diye konuştu.
Hibe desteğinden yararlanmaya hak kazanan Seyhan Metal İşleri Mesleki Eğitim Merkezi'nin Konfeksiyon Makineleri Operatörü Yetiştirme Projesi'nin kapsamı ve uygulamalarının anlatılması için 3 Ağustos'ta panel düzenleneceğine dikkat çeken Büyükfırat şunları kaydetti:
"Konfeksiyon Makineleri Operatörü Yetiştirme Projesi 10 Ağustos 2009 tarihinde başlayacak ve 15 Ocak 2010 tarihinde sona erecektir. Proje kapsamında Konfeksiyon Makinaları Operatörü Yetiştiriciliği Kursu açılacaktır. Kurs çerçevesinde teorik ve uygulamalı dersler, 1640 saatlik eğitim programı çerçevesinde verilecektir. Bu eğitim sonunda projenin kazanımları; Sivil Toplum Kuruluşları ve Kamu Kurumları arasında ortaklık geliştirme kültürüne olumlu katkılar sağlayacak, bölgede yaşayan yaklaşık 40 kadına girişimcilik ve istihdam olanağı yaratılmış olacaktır. Seyhan Metal İşleri Mesleki Eğitim Merkezi, bünyesinde bulunmayan bir alanda mesleki eğitim laboratuvarına sahip olacaktır."
Mesleki eğitim sayesinde herhangi bir sebep nedeniyle okula gidememiş ve hem meslek hem de iş sahibi olamayan kadınların düşünüldüğünü vurgulayan Büyükfırat, "Bu kadınlarımız 8 aylık eğitimden sonra hem meslek sahibi olacak hem de iş sahibi olacak. Böylece evde oturan kadınlarımız iş hayatına atılacak. Kadınlarımız aile bütçesine katkıda bulunacak. Ekonomik sıkıntı içinde olan aileler bu kurslar sayesinde belki kendi işini kurup biraz rahatlayacak" dedi.
Büyükfırat, kurs süresince kadınlara etek, pantolon, ceket, gömlek dikimi gibi mesleki eğitmelerin verileceğinin altını çizerek, "Kadınların yanı sıra bu kursa yüzde 15 engelli de alınacak. Engellilerin de topluma ve iş hayatına kazandırılması amaçlanıyor. Bunun için bütün kadın ve engellileri bu kursa karışı duyarlı olmaya ve faydalanmaya çağırıyorum. Kurs süresince kursiyerlerden ücret alınmayacak" diye konuştu.