18
Ekim
2024
Cuma
ADANA

'Kentkart' dönemi resmen başladı

Adana’da Özel Halk Otobüsleri de "akıllı kart" sistemine başladı. Adana’da Büyükşehir Belediyesi ’ne ait 139 otobüste yaklaşık 3 yıl önce başlatılan "Belkart" sisteminden sonra şehir içinde toplu taşıma hizmeti veren 416 özel halk otobüsü de "Kentkart" sistemine deneme uygulamalarından sonra bugün resmen başladı.

Adana Büyükşehir Belediyesi önünde yapılan törende hizmete başlayan son model klimalı özel halk otobüsleri halka tanıtılırken, Kentkart’ın ilk kullanıcıları da Adana Valisi M. Cahit Kıraç ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak oldu.

Adana Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Mustafa Uslu, 2.5 YTL’ye satılacak Kentkart’ın vatandaşlara daha ucuz ulaşım imkanı sunacağını ve bozuk para bulundurma derdinden kurtaracağını, ayrıca klimalı otobüslerle daha konforlu hizmet sunacaklarını söyledi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ise özel halk otobüsü kooperatiflerini modernizasyon çalışmalarından dolayı kutlayıp, belediye otobüslerinin ardından özel halk otobüslerinin de klimalı hale dönüştürülmesinin büyük rahatlık getireceğini belirtti. Durak, Adana’nın geçmişte Skoda, Chevrolet gibi dolmuşlarla hizmet verdiği dönemlerinin geride kaldığını, Türkiye’de klimali ilk belediye otobüsünü Adana halkına kendisinin sunduğunu da hatırlattı.

Vali Cahit Kıraç ise kent içi ulaşımda teknolojik yeniliklerden yararlanmanın kaynak ve zaman israfını önleyeceğini vurgulayıp, yeni uygulamanın Adana’ya hayırlı olmasını diledi.
Klimalı ve televizyonlu özel halk otobüsüne binen Vali M. Cahit Kıraç, Belediye Başkanı Aytaç Durak ve AK Parti Adana Milletvekili Abdullah Torun, Kentkart’ı cihaza okutup, ilk yolculuklarını büyükşehir belediyesi önünden valilik binasına kadar yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2005 Salı 17:35:23
Güncelleme :11 Mayıs 2005 Çarşamba 14:35:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
BIRAK KARTI MARTI,METRO NOLDU METRO? IP: 81.215.172.xxx Tarih : 16.05.2005 02:43:39
SEÇİMDEN ÖNCE BELEDİYE BAŞKANI BİTMEMİŞ METROYLA KURTTEPE KAVŞAĞINA KADAR GAZETECİLERLE TUR ATIYORDU.ŞİMDİ NE OLDU.BENZİNİ Mİ BİTTİ METRONUN? KART MART HİKAYE METRODAN HABER VER METRODAN.2255 DE AÇILIŞINI SAYIN AYTAÇ BEY YAPAR İNŞALLAH...