22
Aralık
2024
Pazar
ADANA

'Marka kent' projesi

Adana Valisi İlhan Atış, Adana’nın her alandaki potansiyelinin etkin bir şekilde hayata geçirilerek “marka kent” kavramı oluşturulabilmesi için; kentteki tüm kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerinin birlik, beraberlik ve koordinasyon içerisinde hareket etmesinin zorunlu olduğunu söyledi.

Adana Ticaret Odası’nın Şubat ayında tamamlanan seçim süreci sonucunda oluşan yeni yönetim kurulu, Vali İlhan Atış’ı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında Vali İlhan Atış ile Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Baş, Başkan Yardımcıları Ali Gizer ve Atila Menevşe, Yönetim Kurulu Üyeleri Tarkan Kulak, Mehmet Şahbaz, Ömer Küpeli, Ali Cerit, Naci Heybeli, Gürsel Tanrıver, Genel Sekreter Ahmet Nevruz’dan oluşan ATO heyeti, Adana’nın sorunları ve çözüm yollarına ilişkin görüş alışverişinde de bulundular.
Ziyaret sırasında Adana’nın, Türk sanayisinin önemli merkezlerinden biri olduğunu ifade eden Vali Atış, ancak şu sıralarda tüm dünyayı etkisine alan küresel krizin olumsuzlukların kentteki işletmelerde de yaşandığını hatırlattı. Adana’nın yaşanan sorunlara rağmen kendi kabuğuna çekilemeyeceğini vurgulayan Vali Atış, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Göreve başladığımda da belirttiğim gibi Adana’nın en önemli sorunu işsizliktir. Dolayısıyla büyük ölçekte işsizlikten kaynaklanan bir asayiş sorunu da yaşanmaktadır. Geçmiş yıllarda tekstil ve konfeksiyon sektörlerine yapılan plansız ve yanlış yatırımların olumsuz faturası bugün istihdama yansımaktadır. Bunun yanı sıra, global ekonomik krizden kaynaklanan işçi çıkarmalarının da etkisiyle istihdam alanındaki sıkıntılarımız giderek büyüyor. Bu nedenle özellikle istihdamın artmasına dönük alternatif çözümler üretmeliyiz. Bu konuda başarı sağlanabilmesi için de kentin tüm kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerinin tek bir vücut gibi hareket etmesi gerekiyor. Adana’nın ekonomik, sosyal ve kültürel potansiyeli ve dinamikleri etkin bir şekilde hayata geçirilerek, marka kent kavramının oluşturulabilmesi artık kaçınılmaz bir zorunluluk haline gelmiştir. Bunun için de geçmişte yaşanan kısır çekişmeler bir yana bırakarak birlik, beraberlik ve koordinasyon içerisinde hareket edilmesi zorunludur.”
Bakü-Tiflis-Adana/Ceyhan Ham Petrol Boru Hattı Projesi'yle yılda 50 milyon ton ham petrolün Türkiye üzerinden dünyaya pazarlanmaya başlandığını ve kentin dünyanın enerji üssü olabilme yolunda önemli aşamalar kat ettiğini vurgulayan Atış, “Proje bölgemiz ekonomisine hem ürün hem de istihdam alanında katkılar sağlayacaktır. Petrol hattıyla birlikte bölgeye yatırımlar da artacak, buna bağlı olarak kalifiye eleman talebi ortaya çıkacaktır. Kalifiye eleman açığının kapatılması konusunda ise mesleki eğitime yönelik çalışmaları kısa sürede ve elbirliğiyle hayata geçirmeliyiz” diye konuştu.
ATO Heyeti adına konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Baş da, kent dinamiklerinin birlikte hareket edememesi nedeniyle Adana’nın ana sorunlarının uzun yıllardır birikerek adeta kangrene dönüştüğünü söyledi. Şaban Baş, Vali İlhan Atış’ın göreve başlamasıyla birlikte kentte faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının birlik ve bütünlüğüne yönelik önemli adımlar atıldığını, güçlerin dağınıklığı sorununun yerini neredeyse güçbirliğine bıraktığını bildirdi.
Vali Atış’ın, halkla ve sivil toplum örgütleriyle bütünleşerek, kent için örnek bir tablonun ortaya çıkmasını sağladığını ve sorunların çözümüne yönelik başarılı çalışmalar yaptığını vurgulayan Baş, “Önümüzdeki dönemde Adana’nın çözüm bekleyen diğer tüm sorunlarını sizlerin önderliği ve desteğiyle çözüme kavuşturup daha çağdaş ve daha zengin bir Adana yaratabilmeyi umut ediyoruz” diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 12:03:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?