Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi öğrencileri, öğretim üyeleri ile birlikte 3 günlük teknik gezi programlarını gerçekleştirmek ve ormancılık çalışmaları hakkında bilgi almak üzere Adana'ya geldi.
3 gün süren teknik gezide orman mühendisliği son sınıf öğrencilerine Süleyman Demirel Arboretumu, Sakıp Sabancı Kent Ormanı ve Akyatan Kumul Ağaçlandırma sahası ile Karaisalı Orman İşletme Müdürlüğünde silvikültürel uygulamalar, rehabilitasyon çalışmaları, yanan sahaların ağaçlandırılması gibi çeşitli ormancılık konularında teknik bilgiler aktarıldı.
Orman Bölge Müdürlüğü salonunda öğretim üyelerini ve öğrencileri kabul eden Adana Orman Bölge Müdürü Seyfettin Yılmaz, küresel ısınma ve iklim değişikliği nedeniyle dünyada ormancılığın son yıllarda çok büyük önem kazandığını ifade etti.
Adana Orman Bölge Müdürlüğü'nün 5 ilde 10 Orman İşletme Müdürlüğü ile toplam 906 bin hektar ormanlık alandan sorumlu olduğunu belirten Yılmaz, "Akdeniz kıyı kuşağında yer aldığımızdan, bölge ormanlarımızın çoğu yangına hassas kızılçam ormanlarından oluşmaktadır. Yangın sezonuna girmiş olduğumuzdan teyakkuz durumundayız. Küresel ısınma ve iklim değişikliği dünyanın öncelikli problemi, bu nedenle en önemli karbon yutakları olan ormanların varlığının arttırılması gerekiyor. Orman Mühendisliği geleceğin mesleği, yükselen bir değer. Kendinizi iyi yetiştirin. Donanımlı olun ki o zaman başarılı olursunuz" dedi.
Geziye katılan öğrenciler adına Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Osman Topaçoğlu, Bölge Müdürü Seyfettin Yılmaz’a ve tüm Orman Bölge Müdürlüğü çalışanlarına gösterdikleri ilgi ve katkılarından dolayı teşekkür belgesi takdim etti.