Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne kadavra bağışında bulunan Adana Huzurevi sakinlerinden 98 yaşındaki Seyfettin Tamdoğan, rahatsızlanınca 3 günde 7 hastane gezdirildikten sonra tedavi altına alınabildi.
8 yıldır Adana Huzurevi'nde barınan ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde öğrenim gören öğrencilerin yararlanması için bir süre önce kadavra bağışında bulunan okuma yazma bilmeyen Seyfettin Tamdoğan, 3 gün önce kansızlık nedeniyle rahatsızlandı.
Aynı gün kadavra bağışında bulunduğu Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne götürülen Tamdoğan, burada acil serviste müdahale edildikten sonra iddiaya göre yer olmadığı için hastaneye yatırılmadı. Daha sonra 2 kez Adana Numune Hastanesi'ne götürülen Seyfettin dede, burada da acilde doktor kontrolünden geçirildikten sonra uzman doktor olmadığı gerekçesiyle hastaneye alınmadı.
Buradan Çukurova Devlet Hastanesi'ne götürülen Seyfettin dede, yine acil serviste kontrol edildikten sonra Adana Başkent Hastanesi'ne sevk edildi. Seyfettin dede, burada da sevk yapılmadan önce hastaneye haber verilmediği için tedavi edilemedi. Ardından Seyhan Uygulama Hastanesi'ne götürülen Seyfettin Tamdoğan, burada da tedavi altına alınmadı.
3 gündür babasını hastane hastane gezdirdiğini belirten Seyyal Metin, ambulansla yollarda olduklarını ancak gittikleri hastanede babasının yatışını yapamadıklarını söyledi. Adana İl Sağlık Müdürlüğü'nün kendileriyle ilgilenmesi sonucu babasını yeniden kadavrasını bağışladığı Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürdüklerini kaydeden Metin, "Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Figen Doran'ın ilgisi sonucu babamı hastaneye yatırdık. Burası babamı getirdiğim 7. hastane. Babam buraya vücudunu kadavra olarak bağışlamış bir insan. Ancak bu hastaneye bile ikinci kez getirdiğimizde hatır gönül rızasıyla aldılar" diye konuştu.
Balcalı Hastanesi'nde bir görevli ise, hastanın 2 gün önce tedavi edildiğini ancak kendi isteğiyle hastaneden ayrıldığını ileri sürdü.