Sağlık Bakanlığı yenidoğan ölümlerini azaltmak amacıyla başlattığı "Neonatal Resüsitasyon Porgramı" kapsamında açtığı kursta 36 sağlıkçı eğitimden geçirildi.
Sağlık Müdürlüğü (AÇSAP) ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi İşbirliğinde Adana'da yapılan ve 3 gün devam eden kurs sona erdi. Kursu başarıyla tamamlayan aralarında doktor, hemşire ve ebelerin de bulunduğu 36 sağlıkçı sertifika almaya hak kazandı.
Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Satar, Sağlık Bakanlığı (Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Genel Müdürlüğü) ile ortaklaşa yürütülen yenidoğan ölümlerinin azaltılması "Neonatal Resüsitasyon Proğramı" sayesinde Adana'da ve Türkiye'de yenidoğan ölümlerinde belirgin azalma sağlandığını ifade etti. Prof. Dr. Satar, Türkiye'de 1983 yılında yüzbinde 95 olan bebek ölüm hızının 2003 yılında 42.7 'ye bu oranın 2008 yılında yüzbinde 17.6'ya kadar düşürüldüğünü, hedefin bin canlı doğumda tek rakamla ifade edebilmek olduğunu bu gibi programlarla da hedefe ulaşılacağını sözlerine ekledi.
Sağlık Müdürlüğü AÇSAP Şube Müdürü Dr. Mutlucan Karaman, yenidoğan ölümlerinin azaltılması programının Adana'da 2001 yılında başladığını bugüne kadar düzenlenen 23 kursta devlet, özel ve üniversite hastanelerinde görev yapan bin 88 sağlıkçının eğitimden geçirildiğini söyledi.
Adana Hekimevi'nde uygulamalı kursu Çukurova Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mehmet Satar, Nejat Narlı, Doç.Dr. Hacer Yıldızdaş, Çukurova Devlet Hastanesinden Uz.Dr.Gülser Erdem, 2 Nolu AÇSAP'tan Uz. Dr. Serap Banak, Adana Doğumevinden Uz. Dr. Erkan Özer, Sağlık Müdürlüğü'nden Dr. Nurten Kalmış, Dr. Mutlucan Karaman verdi.