Adana Tabip Odası Başkanı Rıza Mete, kentte bulunan İncirlik Üssü'nde hava trafiğinin yoğun olduğunu ve bu nedenle de Adana'nın risk altında olduğunu iddia etti.
Mete, Tabip Odası'nda düzenlediği basın toplantısında salgınla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Mete, yıl boyunca görülen virüsün özellikle sonbahar ve kış aylarında tırmanışa geçtiğine işaret ederek, "İnsanlar domuz gribini, genellikle enfekte olmuş domuzlardan alıyor. Ancak bazı insan vakalarında domuzlarla temas öyküsü ya da domuzların olduğu bir çevre mevcut değil. İnsandan insana bulaşan bazı vakalar oldu. Fakat buda yakın temas ve kapalı gruplardaki insanlarla sınırlı kaldı" dedi.
Şu anda hastalığın Kuzey ve Güney Amerika'nın yanı sıra İngiltere, İsveç, İtalya, Kenya ve Asya'nın doğusunda (Çin-Japonya) görüldüğüne dikkat çeken Mete, gribin Meksika'da 16, Amerika'da 1 kişinin ölümüne sebep olduğunu bununla birlikte şu ana kadar 700-800 gripli hastanın da teşhis edildiğini vurguladı.
Domuz gribiyle ilgili olarak henüz herhangi bir aşı bulunamadığını ve bu nedenle de ciddi bir sorunla karşı karşıya kalındığını anlatan Dr. Rıza Mete, Adana'da yer alan İncirlik Üssü ile ilgili olarak çarpıcı iddialarda bulundu.
Söz konusu üstte yoğun bir hava trafiği olduğunu ve özellikle de Amerikalıların, bölgeye sürekli giriş-çıkış yaptığının altını çizen Mete, "İncirlik Üssü'nde görev yapan askerler sık sık Amerika'ya gidip geliyor. Uçaklar sürekli iniş-kalkış yapıyor bu nedenle domuz gribi konusunda Adana risk altındadır" diye konuştu.