Milli Eğitim Bakanlığı'nın, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) desteğiyle Türkiye'de ilk kez uygulamaya koyduğu ''Gezici Mevsimlik Tarım İşçiliğinde, Çocuk İşçiliğinin Eğitim Yoluyla Sona Erdirilmesi Projesi'' kapsamında, 407 çocuğa ulaşıldığı bildirildi. Yetkililer 1 Ocak 2007'de tamamlanması planlanan 352 bin 400 avro bütçeli projede kapsamında 2 bin 750 çocuğa ulaşılmasının hedeflendiğini açıkladı.
Adana'nın Karataş İlçesi Yemişli Köyü'nde, ''Pamuk kadar beyaz bir gelecek için'' sloganıyla, 15 Mayıs 2005 tarihinde resmi açılışı yapılan proje kapsamında, çadırları tek tek gezen görevliler, ilköğretim çağında olup da okula gitmeyen çocukları kayıt altına alıyor. Proje görevlileri, çocuğunu okula göndermek istemeyen aileleri ikna edebilmek için her türlü alternatifi sunuyor. Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'dan tarım işçiliği için gelenlerin yoğunlukta bulunduğu Karataş İlçesi'ne 10 kilometre mesafedeki Yemişli Köyü'nde açılan 2 katlı binadaki Sosyal Destek Merkezi'nde, sağlık odası, 4-5 yaş grubuna yönelik anasınıfı, ilköğretim kuşağı için bilgisayar odası ve derslik, ailelere, tarım araçlarına ve tarla sahiplerine verilecek eğitimler için eğitim salonu bulunuyor.
Tüm odaların klimalı merkeze halen yakın mesafedeki tarım işçisi ailelerin 39 çocuğu düzenli olarak geliyor. Sadece çocukları eğitime kazandırmakla kalmayıp ailelerine de hizmet eden proje kapsamında, eğitim verilecek çocuklara gıda desteği ve kıyafet yardımı sağlanması için çalışmalar sürdürülürken, Karataş Kaymakamlığı da çadır grupları için toplu nikah ve sünnet töreni düzenlemeye hazırlanıyor. 1 Ocak 2007'de tamamlanması planlanan 352 bin 400 avro bütçeli projede kapsamında 2 bin 750 çocuğa ulaşılması hedefleniyor.