Adana'da, Seyhan Belediyesi Meslek Edindirme Merkezi'nde (SEYMER) açılan hazır giyim kursunu başarıyla bitiren 41 yaşındaki Hülya Gökdal, kocasının işçilik yaparak kazandığı paranın çocuklarını okutmaya yetmemesi üzerine giyim atölyesi açtı.
Tüm dünya kriz sarmalında sarsılırken, Adana'da girişimci kadınlar aile ekonomisine katkıda bulunmak için kolları sıvadı. Merkez ilçe Seyhan Belediyesi tarafından açılan SEYMER'e giden kadınlar, krize inat bir bir kendi iş yerlerini açıyor. 5 çocuk annesi Hülya Gökdal da bu kadınlardan biri. Yaklaşık 3 ay SEYMER'de hazır giyim kursuna giden Hülya Gökdal, krize inat, aile ekonomisine katkıda bulunmak ve 5 çocuğunu okutabilmek için 4 ay önce yaklaşık 4 bin YTL borçlanarak giyim atölyesi açtı.
Gökdal, geçen yıl SEYMER'de yaklaşık 3 ay hazır giyim kursuna gittiğini, ekonomik yönden kötü duruma düşünce atölye açmaya karar verdiğini söyledi.
Hülya Gökdal, kocasının Keresteciler Sitesi'nde işçi olarak çalıştığını, ancak aldığı maaşın 5 çocuğun okumasına ve ev ihtiyaçlarına yetmediğini belirterek, "Bu yıl başında 22 yaşındaki oğlum Osman Niğde Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni, 19 yaşındaki oğlum Fevzi Açıköğretim Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nü kazandı. Bu iki oğlumun masrafları bizi çok yıprattı. Harç paraları ve okul masraflarını ödemek çok zor oldu. Bunların yanı sıra 11 yaşındaki Seda Nur ilköğretim 6. sınıfa, 10 yaşındaki Salih ilköğretim 4. sınıfa ve 7 yaşındaki Birsen ilköğretim 1. sınıfa gidiyor. Bütün bunların masrafının altından kocam tek başına kalkamadı. Bu nedenle elimde de mesleğim olduğu için giyim atölyesi açtım" dedi.
Atölyeyi yaklaşık 4 ay önce açtığını belirten Gökdal, şunları kaydetti:
"Piyasalarda durgunluk olduğu için arkadaşlarım beni hep uyardı. 'Atölye açma zamanı değil. Daha sonra açarsın' dediler. Ancak ben durgunluk ve krize inat atölyemi açtım. İlk önce bir dikiş makinesi aldım. Onun borcunu ödedim, ikinci dikiş makinesini aldım. Atölyeyi açarken çok zorlandım. 4 bin YTL borç alarak burayı açtım, ama Allah'a şükür şimdi hem borcumu ödüyorum hem de evime ekmek götürüp, üniversitedeki oğluma harçlık gönderiyorum."
Çocuklarını okutabilmek için çoğu zorluğa göğüs gerdiğini belirten Gökdal, atölyede bulunan çoğu eşyayı evden getirdiğini, sandalyeleri, perdeleri, elbise askılıklarını, masaları evden getirdiğini vurgulayarak, "Çoğu insan iş yeri açarken sıfırdan başlar, ama ben eksiden başladım" diye konuştu.
4 ayda çok yol kat ettiklerini, yavaş yavaş tanınmaya başladıklarını ve kendine özgü kıyafetler bile üretmeye başladıklarını ifade eden Gökdal, "Atölyede 200 YTL'den başlayan ve bin YTL'ye kadar yükselen fiyatlarda gelinlik yapıyoruz. Gelinliğin yanı sıra nişan kıyafeti, bize özel yöresel bindallılar, elbise, ceket, gömlek ve etek üretip satıyoruz. Şu an atölyemiz küçük ama ileride büyütmeyi düşünüyoruz. İnşallah oğullarım üniversiteyi bitirir de onlar da bana destek olur" diye konuştu.