Hatay'ın Altınözü ilçesinde 15 yaşındayken ailesi tarafından zorla evlendirilen 25 yaşındaki Münire Sipahi, küçüklükten beri ideali olan kuaförlük kursuna gitmek isteyince kocasından şiddet gördü.
Bu yüzden eşinden ayrılan Sipahi, önce kursa gidip okuma-yazma öğrendi, ardından da kuaförlük kursunu bitirip iş yeri açtı.
Münire Sipahi, Altınözü'nde çiftçi bir ailenin ortanca kızı olarak dünyaya geldi. 13 kardeşi olan Sipahi'nin babası, 6 kızını "Kızlar okula gitmez, evde koca bekler" diyerek okutmadı. Ancak Münire Sipahi, henüz 10 yaşındayken babası Mehmet Sipahi'yi kaybetti. Sipahi'nin annesi de, babasının ölümünden sonra başka bir erkekle evlenerek çocuklarını bırakıp gitti. Babasının ölmesi ve annesinin de kendilerini bırakarak gitmesi üzerine öksüz kalan Münire Sipahi, ağabeyleriyle birlikte yaşamaya başladı. O dönemde babasının ölümü ve annesinin kendilerini terk etmesiyle hayatlarının daha da zorlaştığını anlatan Münire Sipahi, "En büyük ağabeyim beni çocuk yaşta zorla evlendirmeye karar verdi. Ben istememe rağmen komşumuzun oğlu Mesut Sipahi ile beni 14 yaşında nişanladılar. Ancak ben ayrılmak istiyordum. Bu isteğimi ağabeyime ilettiğimde o, erkek tarafının bizden ayrılma sonucunda tazminat isteyeceğini söyleyerek beni kandırdı. Ben 15 yaşında henüz çocukken evlendim. Evlendikten kısa bir süre sonra Mehmet
isimli bir oğlum oldu. Daha sonra Musa (8) ve Abdullah (7) isimli çocuklarım oldu" dedi.
Evlendikten sonra eşi Mesut Sipahi'nin yurt dışına çalışmaya gittiğini, kendisinin ise çocuklarıyla baş başa kaldığını anlatan Sipahi, "Eşim çalışıyordu ama bize hiç para göndermiyordu. Bende bunun için tarlada çalışıyordum. Tarlaya çocuklarımı da götürüyor, onlarla birlikte tarlada kalıyordum. Hatay'da bir yıl böylece çadırda yaşadım. Daha sonra ablalarımla birlikte bir ev kiraladık. Ancak onlar da iki ay sonra sokağa terk ettiler" diye konuştu.
Maddi anlamda çok kötü günler yaşadığını, bir taraftan da küçüklükten beri hayali olan kuaför olmak için araştırma yaptığını söyleyen Sipahi, şöyle devam etti:
"Çocukken arkadaşlarımın saçını tarar, onları süslerdim. Küçüklükten beri idealim kuaför olmaktı. Hem idealimi gerçekleştirmek hem de maddi sıkıntıdan kurtulmak için kursa gitmeye karar verdim. Komşulardan Adana'da SEYMER'lerde kuaförlük kursu verildiğini öğrendim. Ancak ilk önce abla ve ağabeylerim, daha sonra da kocam bu kursa gitmeme karşı çıktı."
Eşiyle 10 yıllık evli olduğunu ancak bu sürede kendisine şiddet uygulamadığını ancak kursa gitmek istedikten sonra kendisini dövmeye başladığını ileri süren Sipahi, bu yüzden de eşinden ayrılmak için boşanma davası açtığını söyledi. Dava açtıktan sonra küçük kardeşiyle birlikte Adana'ya gelerek kursa yazıldığını belirten Sipahi, "Okuma-yazma bilmediğim için çok zorlanıyordum. Bu nedenle kuaförlük kursuna giderken aynı zamanda okuma-yazma kursuna da giderek, Halk Eğitim Merkezi'nden diploma aldım. 3 ay kuaförlük kursuna devam ettim. Bu arada çok güçlük çektim. Hiç kimseden yardım almadım. Hocamın kızının kıyafetlerini giyip, komşuların yardımıyla ayakta durdum. Bu arada eşimden tamamen boşandım" dedi.
Eşinden boşandığı için 2 yıldır babalarının yanında kalan 3 çocuğuna hasret kaldığını belirten Sipahi, eşi Hatay'da yaşadığı için çocuklarını kendine göstermediğini ileri sürdü. Sipahi, "Eşim çocuklarımı bana göstermediği gibi onları bana karşı dolduruyor. 'Anneniz kötü, o size bakmadı, bırakıp gitti' diyor. Onlar benim canım, onlardan nasıl vazgeçerim. Onlarsız yapamam. 2 yıldır hiç göremiyorum. En son mahkemede gördüm. Bir de büyük oğlumla internette görüştüm. Ama ben onları görüp öpmek, dokunmak istiyorum. Çocuklarımı çok özledim. Mesut ne olur onları bir gün getir de göreyim" diyerek boşandığı eşine çağrıda bulundu.
Kursu bitirdikten sonra Sosyal Riski Azaltma Projesi kapsamında 10 bin TL iş kurma kredisi almak için Seyhan Kaymakamlığı'na başvuran Münire Sipahi, 1.5 yıl sonra krediyi alarak kendi iş yerini açtı. Krize rağmen kendi ayakları üzerinde durmak için kuaför dükkanı açarak hayatını kazanmaya çalıştığını belirten Sipahi, "2 yıl önce giyecek elbise, yiyecek ekmeği olmayan biriydim. Ancak şimdi yanımda bir kişi çalışıyor. Artık kendi işimin patronu oldum. Azimle mücadele ettim kazandım. Ama tek eksiğim çocuklarım. Onlar da yanımda olsa her şey tamam olacak" diye konuştu.