Avusturya’da 17 milyon Euro yatırımla enerji içeceği fabrikası kuran Türk girişimci Bedri Yalçın, Lık Lık 4X4 markalı içeceği 15 ülkeye ihraç ediyor. Bedri Yalçın, enerji içeceğinin Türk patentli bir marka olması nedeniyle dünyadaki bayilik ağını Antalya’dan yönlendirdiklerini söyledi.
ANTALYALI işadamı Bedri Yalçın, Avusturya’da kurduğu fabrikada ürettiği enerji içeceği Lık Lık 4X4’ü, Belçika, Fransa, İtalya başta olmak üzere 15 ülkeye ihraç ediyor. İmalatı yurtdışında, dağıtımı ise Antalya’dan yapılan enerji içeceğinde, 2009 yılında 25 milyon kutu satışına ulaşılması hedefleniyor.
Türk patentli marka
Bedri Yalçın, 17 milyon Euro’ya mal olan enerji içeceği fabrikasını 2005’de Avusturya’da kurduğunu belirterek, fabrikada büyük bölümü Türk mühendislerden oluşan 50 kişinin çalıştığını söyledi. Fabrikanın tam kapasite çalışmaya başlamasıyla Avrupa pazarlama merkezini kurduklarını dile getiren Yalçın, 2006’da yatırımın devamı için Türkiye’ye geldiklerini, enerji içeceğinin Türk patentli bir marka olması nedeniyle tüm dünyadaki bayilik ağını Antalya’dan yönlendirdiklerini kaydetti.
Hedef 25 milyon kutu
Avusturya, Almanya, Belçika, Fransa, İtalya, Bulgaristan, Irak, Suudi Arabistan başta olmak üzere üretilen enerji içeceğini 15 ülkeye ihraç ettikleri bilgisini veren Yalçın, "Türk Cumhuriyetleri ve Rusya’ya da bayilikler açtık. 2005’de, 4 milyon kutu olarak başlanan enerji içeceği pazarını, 2006’da 10 milyona çıkardık. 2009 yılı hedefimiz ise 25 milyon kutu" dedi. Yalçın, dünyada yılda üç milyar kutu tüketilen enerji içeceğinin Türkiye’de de kullanımının artmaya başladığına dikkat çekerek, şunları söyledi: "Enerji içeceğinin yüzde 70’i eğlence merkezlerinde tüketiliyor. Geri kalan kısmı marketler aracılığıyla halka ulaşıyor. Türkiye’de enerji içeceği tüketimi en fazla İstanbul’da, bu ili Antalya takip ediyor."
Nar suyu ve soda da üretiyor
ANTALYALI işadamı Bedri Yalçın, Türkiye’de kriz tartışmalarının olduğu bir dönemde Antalya’nın Demre ilçesinde kurdukları fabrikada doğal nar suyu üretimi yaptıklarını da açıklayarak, şu bilgileri verdi: "Bölgede yılda 60 bin ton nar topluyoruz. Üretilen nar suyu Avrupalıların da damak zevkine uygun. Nar suyunun yanı sıra bölgeden 60 bin tona yakın narenciye ürünü alıyoruz. Burdur’daki işletmede ise aromalı doğal soda üretimine başladık. Yatırımlarımıza krize karşın ara vermeden devam edeceğiz."