Antalya'da, ağabeyinden ilik nakli olan 21 yaşındaki genç kız, hayata tutunduğu hastanenin gönüllü çalışanı oldu.
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan ilik nakliyle sağlığına kavuşan Fatma Güler, hastaneye vefa borcunu gönüllü çalışanı olarak ödüyor. Tedavi gördüğü bölümde dört ay önce gönüllü olarak işe başlayan genç kız, kadrolu hastane çalışanı gibi her gün hastaneye gidip hastalarla ilgileniyor. Fatma Güler'in, altı aylıkken kansızlık şüphesiyle götürüldüğü Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde, halk arasında Akdeniz anemisi olarak bilinen talasemi hastası olduğu belirlendi.
Fatma Güler, 15 yaşına kadar hastaneye gidip geldi ve neredeyse hastanede büyüdü. Yapılan tetkiklerin ardından ağabeyi Ali Güler'in iliğinin genç kıza uyumlu olduğu belirlendi. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı'nda yapılan operasyonla Fatma'ya ağabeyin iliği başarıyla nakledildi.
Bir süre hastanede tedavi gördükten sonra taburcu olan Fatma Güler, ilik naklini gerçekleştiren Prof. Dr. Akif Yeşilipek'e giderek gönüllü çalışan olmak istediğini söyledi. Fatma'nın isteği kabul edildi ve genç kız dört ay önce hastanede çalışmaya başladı.
İlik nakliyle hayata tutunan Fatma Güler, hastaneye vefa borcunu şimdi gönüllü çalışanı olarak ödüyor. Bugün 21 yaşında olan genç kız, bir yandan üniversite eğitimine devam ederken bir yandan da hasta çocuklara hizmet ediyor. Hastanenin kadrolu çalışanı gibi her gün sabah işe giden Güler, akşam saatlerine kadar hasta çocuklarla ilgileniyor.
Tedavi olduğu bölümde çalışmaktan çok mutlu olduğunu söyleyen Fatma Güler, şöyle konuştu: "Hastanede geçirdiğim zor günleri unutmadım. 15 yaşıma kadar haftada bir kez kan alıyordum. Vücudumda biriken demirin atılması için de sekiz saat boyunca ilaç kullanıyordum. Şimdi aynı durumdaki çocuklara yardımcı olmak beni mutlu ediyor."
Güler yüzüyle hastalara umut ve moral aşılayan Güler, sözlerini şöyle tamamladı: "Hastanede zamanımın çoğunu hasta çocuklarla ve aileleriyle geçiriyorum. Onlara tedavi süreciyle ilgili bilgi veriyorum. Kendileri gibi hasta birinin iyileştiğini gören çocukların moralleri yükseliyor. Bir çoğu 'bende Fatma abla gibi iyileşip çalışacağım' diyor"