Antalya İl Genel Meclisi üyelerinin, Kemer, Kumluca, Demre, Finike, Korkuteli, Gazipaşa, Gündoğmuş ve İbradı ilçe kaymakamlıklarının içkili yer bölgesi tespitleriyle ilgili yaptıkları toplantıda, 8 ilçe sınırları içerisindeki tüm alanların içkili yer bölgesi olarak tespit edilmesi oybirliği ile kabul edildi.
İçişleri Bakanlığı tarafından, içki ruhsatı verilmesiyle ilgili olarak daha önce valilik ve mülki amirlikler emrinde olan yetkinin il genel meclislerine verilmesinin ardından Antalya'da 8 ilçe kaymakamının ilçe mücavir alanları dışında kalan mücavir alan bölgelerinde tespit ettikleri içkili yer bölgeleri, Antalya İl Genel Meclisi toplantısında karara bağlandı. 62 üyeden 56'sının hazır bulunduğu toplantıda İl Genel Meclisi Başkanlığı Çeşitli İşler Komisyonu tarafından hazırlanan içkili yer bölgesi tespiti raporu oylandı.
Raporda, "Komisyonumuz, İl Genel meclisimizin 25 Kasım 2005 tarihinde komisyonumuza havale edilen Kemer, Kumluca, Demre, Finike, Korkuteli, Gazipaşa, Gündoğmuş ve İbradı ilçelerinde içkili yer bölgesi tespitiyle ilgili konuyu görüşmek üzere gerekli araştırma ve inceleme yapmıştır. Buna göre 24 Nisan 1930 tarihli ve 1593 sayılı Umumi Hıfzısıhha Kanunu, 4 Temmuz 1934 tarihli 2559 Polis Vazife Selahiyet Kanunu, 14 Haziran 1989 tarihli ve 3572 sayılı işyeri açma ve çalışma ruhsatlarına dair kanun hükmünde kararnamenin değiştirilerek kabulüne dair kanunun 12 Nisan 2000 tarihli ve 4562 sayılı Organize Sanayi Bölgesi Kanunu, 10 Temmuz 2004 tarihli ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu, 22 Şubat 2005 tarihli ve 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu ve 3 Temmuz 2005 tarihli ve 5393 sayılı Belediye Kanunu'na dayanılarak çıkarılan işyeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmelik çerçevesinde Kemer, Kumluca, Demre, Finike, Korkuteli, Gazipaşa, Gündoğmuş ve İbradı ilçelerinde önceki uygulamalarda olduğu gibi İl Genel Meclisi'nin yetki ve sorumluluk alanında kalan ve adı geçen yönetmeliğin 30. maddesinde sayılan kısıtlayıcı hükümlere uyulmak ve mülki idare amirlerinin genel güvenlik ve asayiş durumu hakkındaki görüşlerine de uygun olmak kaydıyla bu ilçelerin sınırları içerisindeki tüm alanların içkili yer bölgesi olarak tespit edilmesi komisyonumuzca oy birliği ile kararlaştırılmıştır" denildi.
Rapor, Antalya İl Genel Meclis üyelerinin raporla ilgili görüşlerini bildirmesinin ardından oylamaya sunuldu. Yapılan ilk oylamada hazır bulunan 56 üyeden AK Parti'li İl Genel Meclis Üyesi Kadir Sarıcalar dışındaki 55 üye evet oyu kullandı. Basını protesto ettiği için hayır oyu kullandığını belirten Kadir Sarıcalar, AK Parti grubunun uyarısı sonucu oyunu evet olarak değiştirdi ve rapor oybirliği ile kabul edildi.
AK Partili İl Genel Meclis üyelerinin kürsüden raporla ilgili düşüncelerini açıklamaları sırasında CHP'li bazı üyeler, içkili yer tespiti uygulamasının içki içenlerle içmeyenleri ayırmak için yapıldığını ileri sürdüler ve AK Parti'li üyelerin, geçtiğimiz pazartesi günü gerçekleştirilen İl Genel Meclisi toplantısındaki sözlerinden ve uygulamalarından geri adım attığını söylediler.