Türk mutfağında yeri olmayan ancak Avrupa ve Uzakdoğu ülkelerindeki en seçkin lokantaların en gözde menüsünü oluşturan salyangoz, Korkuteli ilçesinde öğrencilerin ve dar gelirli köylülerin geçim kaynağı oldu.
Nemli yerleri seven, yağışın olduğu bahar aylarında beslenmek için toprak yüzüne çıkan salyangozlar, her yıl nisan ve mayıs aylarında, köylülerin yüzünü güldürüyor. Köylüler tarafından toplanarak müstahsiller aracılığıyla ihracatçı firmalara satılan salyangozlar, toplayıcılarına kilo başına 1.20 YTL kazandırıyor.
Salyangoz toplayarak aile bütçelerine katkıda bulunduklarını söyleyen çocuklar, "Ormanlık ve otlar arasında topladığımız salyangozların kilosunu 1.20 YTL'ye satıyoruz. Özellikle yağmurlu havalarda bolca ortaya çıkıyorlar. Bazı günlerde 10-15 YTL para kazanıyoruz" şeklinde konuştu.
Korkuteli ilçesinde Kocaman Balıkçılık tarafından Nisan ve Mayıs aylarında yağışların da etkisiyle çoğalan salyangozlar toplanarak Hollanda başta olmak üzere Fransa ve Almanya'ya satılıyor. Balıkesir'de özel bir işleme tabi tutulan salyangozlar, Avrupa'daki sofralarda yerini alıyor.
Korkuteli ilçesinde Salyangoz alımı yapan Kocaman Balıkçılık İşletme yetkilileri, "Geçen yıl ilçe ekonomisine 500 bin YTL kazandırdık. İhraç ettiğimiz salyangoz özellikle Uzakdoğu ülkelerinden talep görüyor. Lüks lokantalarda masaya gelen salyangozun fiyatı astronomik rakamlardan satılıyor" dedi.