8
Eylül
2024
Pazar
HATAY

2004'ün son toplantısı yapıldı

Hatay İl Genel Meclisi, 2004 yılı son toplantısını Hatay Valisi Abdulkadir Sarı başkanlığında gerçekleştirdi.

İl Genel Meclisi’nin son toplantısında, İl Özel İdaresi’ne ait 339 gayrimenkul ile Harbiye Beldesi’nde bulunan Hidro Havuzu arazisindeki işgal edilmiş parsellerin satışı için encümene yetki verilirken, CHP’li Meclis Üyesi Necdet Sin tarafından Irak’ta hayatını kaybeden ve zarar gören Hataylı ailelere meclis tarafından yardım edilmesi teklifinde bulunuldu. Teklif üzerine meclis, RODER ve UND’ye yardım çağrısında bulundu.


İl Genel Meclisi 2004 yılı son toplantısını İl Özel İdare binasında Vali Sarı başkanlığında gerçekleştirdi. Sarı, toplantı öncesi yaptığı konuşmada, toplantıda alınan kararların Hatay’a hayırlı olması dileğinde bulundu. Sarı’nın konuşmasının ardından, Hassa İlçesi’nde bulunan Hassa HATSAŞ A.Ş.’ye ait hisselerin satılması konusu görüşüldü. Bütçe ve içişleri komisyon raporlarının okunmasının ardından yapılan oylama sonucu oy çokluğu ile kabul edildi.
Daha sonra İl Özel İdare’ye ait Hatay’ın çeşitli ilçelerinde ve merkezde atıl ve rantabıl olmayan gayri menkullerin satış konusu ele alındı. Bütçe ve içişleri komisyonu raporlarının okunmasının ardından, merkezde 158 iş yeri ile ilçelerde 181 adet olmak üzere toplan 339 gayri menkulün satışına ilişkin görüşmelere geçildi. CHP grubunun verdiği "Satışın ertelenmesi ve ayrıntılı incelenmesi" önergesi, yapılan oylama ile reddedilirken, satışlarla ilgili yapılan oylama ise oy çokluğu ile kabul edildi.

Meclisin son oturumunda ise mülkiyeti Özel İdare’ye ait olan Harbiye Beldesi’ndeki Hidro Havuz Parkı arazisinde işgal altındaki parsellerin satışı ile ilgili görüşmelere geçildi. 38 bin 126 metrekarelik alanda işgal altında bulunan parsellerin incelenmesi ve satışı ile ilgili encümene yetki verilmesi görüşüldü. Görüşmeler sırasında CHP’li Meclis Üyesi Mehmet Öztürk’ün, otopark olarak kullanılan 4 dönümlük arazinin satılmaması önerisi oy birliği ile kabul edilirken, parkta konut amaçlı olarak işgal edilen yerlerin tespit ve satışına ilişkin encümene verilecek yetki ise oy birliğiyle kabul edildi.

İl Genel Meclisi’nin dilek ve temenniler bölümünde CHP’li Meclis Üyesi Necdet Sin, Irak’ta hayatını kaybeden ve zarar gören Hataylı ailelere meclis tarafından yardım edilmesi teklifinde bulundu.

Teklif üzerine konuşan Vali Sarı, bu konuda meclisin bütçeden kişilere yardım etmesinin mümkün olmadığını belirterek, "Irak Savaşı’nda en fazla hayatını kaybeden şoförler Hatay’da. Çoğu aile mağdur durumda kaldı. Şoförlerin bağlı bulunduğu kuruluşlar olan UND ve RODER’e meclis olarak duyarlı olmaları için çağrıda bulunabiliriz. Sonuçta bu şoförlerin bağlı olduğu dernekler var. Buraya aidat ödüyorlar. Üye oldukları RODER ve UND’nin şoför ailelerini desteklemesi gerekir. Biz de meclis olarak karar alıp, bu derneklere faks çekerek bu ailelere destekte bulunmalarını isteyelim" diye konuştu.

Sarı’nın konuşmasının ardından İl Genel Meclisi, Irak’ta öldürülen şoförlerin ailelerine yardım yapılması için RODER ve UND’ye çağrıda bulunulmasını oy birliğiyle kabul etti.

hatay
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2004 Cumartesi 15:13:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?