16
Eylül
2024
Pazertesi
HATAY

30. yıl onuru

Hatay Valisi Abdulkadir Sarı, hukuk sisteminin işlemesinde avukatlık mesleğinin vazgeçilmez bir dişliyi oluşturduğunu belirterek, "Zaman artık hukuk zamanıdır" dedi.

Hatay Barosu tarafından Avukatlar Günü Balosu düzenlendi. Gecede Hatay Barosu’na kayıtlı olan ve meslekte 30 yılını dolduran avukatlara plaket verildi.

Baloya Hatay Valisi Abdulkadir Sarı, Garnizon Komutanı Albay İdris Şahin, Emniyet Müdürü Cafer Şahin, Baro Başkanı Nazım Kırık, protokol üyeleri ve avukatlar katıldı.

Baloda konuşan Vali Sarı, artık zamanın hukuk zamanı olduğunu ifade ederek, "Ülkelerin gelişmişliğinin göstergesi, ne kadar hukuk düzenine dayalı olduğuna ve demokratik hakların kullanımına bağlıdır. Dünyada klonlaşma anlayışından devlet anlayışına gelinmiştir. Günümüzde artık zaman hukuk zamanıdır. Avukatlar yargının ayrılmaz parçasıdır. Hukuk sisteminin işlemesinde avukatlık mesleği vazgeçilmez bir dişliyi oluşturmaktadır. Eksiklikler, aksaklıklar olabilir ama engeller kalkacak demokratik hak kullanımı mutlak suretle gerçekleşecektir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Hatay Barosu’na kayıtlı olan ve meslekte 30 yılını dolduran Şefik Genco, Kadir Cemal Tekeli, Zekeriya Işık, Mustafa Özdemir Arslan, Kadir Yonar, Mahmut Dönmezer, Şefik İnal, Yahya Oruç ve İsmail Yoğurtçu’ya plaketleri protokol üyeleri tarafından verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2005 Çarşamba 13:18:19
Güncelleme :13 Nisan 2005 Çarşamba 16:39:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?