8
Eylül
2024
Pazar
HATAY

AKP'li Ergin, Çiller gibi konuştu

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Hatay Milletvekili Sadullah Ergin, Türkiye'nin 32 aylık AK Parti iktidarıyla her geçen gün iyiye gittiğini söyledi. Seçim bölgesi Hatay'da gezilerini sürdüren Sadullah Ergin, partisinin il ve ilçe yöneticileriyle Altınözü İlçesi'ne bağlı köyleri ziyaret ederek vatandaşların sorunlarını dinledi.

Ziyaretlerinde halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan Ergin, ilk olarak Karsu Köyü'nü ziyaret etti. Köy muhtarından sorunlar hakkında bilgi alan Ergin, "Vekil olan bizler, asil olan sizlere hesap vermeye geldik" dedi.

Hükümetin 32 aylık icraatlarını da anlatan Ergin, "Türkiye artık her geçen gün iyiye gidiyor. Şartlar her geçen gün iyileşiyor. 32 aydır Türkiye'de elektriğe zam yapılmadı, aksine fiyatlarda indirime gidildi. Ekonomi her geçen gün iyiye gidiyor" şeklinde konuştu.

Ergin, akaryakıt ve gübre fiyatlarının önüne geçemediklerini de vurgulayarak şunları kaydetti:

"Bunların önüne ne yazık ki bir türlü geçemedik. Biz geldiğimizde petrolün varil fiyatı 20 dolardı, şimdi 60 dolar ama biz bunu halkımıza yansıtmadık. Biz geldiğimizde mazot 1 milyon 400 bin lirayken, şu anda 1 milyon 800 bin lira civarında. Tarım emeklisinin maaşını 110 milyon liradan 256 milyon liraya çıkardık. Sigorta emeklisini yine öyle. Türkiye her geçen gün iyiye gidiyor. Göreve geldiğimiz ilk anda çiftçimize borcunu ödemesinde kolaylıklar getirdik. Türkiye'de artık yatarak para kazanma devri bitti. Biz AK Parti olarak gelecek 3 yılın planını yapıyoruz. Bizler 'Türkiye daha fazla nasıl kalkınır' onun planını yapıyoruz, seçim planı değil. Türkiye artık ekonomisi sağlam bir ülke, 3-5 milyar dolarla sarsılacak, sallanacak bir ülke değil."

Yapımı devam eden Antakya-Altınözü Karayolu'nda da incelemelerde bulunan Ergin, bu yolun en kısa sürede bitirileceğinin altını çizerek, "Altınözü yolunda görüldüğü gibi çalışmalar son hızıyla devam ediyor. Karayolları ekiplerimiz yoğun bir çaba içinde. Yolun 20. kilometresi tamamlandı. Hiç kimse merak etmesin. Altınözü yolu ya bitecek ya bitecek" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2005 Cuma 11:28:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?