16
Eylül
2024
Pazertesi
HATAY

Bakan Koç'tan basına: Tadını kaçırdınız

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, bu yıl turist sayısında yüzde 20 artış beklediklerini, ancak bu rakamın aşılacağını zannettiğini söyledi. Bu sabah Hatay Valiliği’ndeki programına yarım saat gecikmeli olarak gelen Bakan Koç, tören mangasını denetleyip, anı defterini imzaladıktan sonra valilik makamında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Koç, konuşmasında, gezi ve incelemelerinin sürekli magazinsel olarak değerlendirilmesinden dert yandı. 2.5 aydır birçok şey yaptığını ifade eden Koç, "Fakat Kilis’te bir kılımı çekmişim onu yazıyorlar, gözümü kapatmışım ’Uyumuş’ diye yazıyorlar. Magazin tatlıdır fakat bu tatlılığı bırakalım. Yeter, tadı kaçtı. Ben yine konuşuyorum, siz ne yazarsanız yazın, yazacağınızı biliyorsunuz" dedi.

Bu yıl turist sayısında yüzde 20 artış beklediklerini kaydeden Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, "Ama ben bu rakamı aşacağımızı zannediyorum. Turizm alanında tahmin kolay olmuyor. Önümüze iç ve dış engeller konulabiliyor. Aralık ayında kesin rakamları size açıklayacağım. Olağanüstü bir durum gerçekleşmezse yüzde 20 artış, geçen yıl kişi başına bırakılan 700 dolar parada da artış bekliyoruz" diye konuştu.

Bakan Koç, Onur Air’in uçuşlarının durdurulması ile ilgili olarak da "Havayolu taşımacılığı çok önemlidir. Bizim havayolumuzun eksiklikleri olabilir. Engellenecek kadar önemli mi onu bilmiyorum. 3 gündür onunla uğraşıyoruz. Bu sabah Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Hollanda’ya hareket etti. İnşallah olumlu olur. Akşama iyi haberler veririz" şeklinde konuştu.

Türkiye’de hala 14 ilde sinema bulunmadığını vurgulayan Koç, bu eksiklikleri gidereceklerini kaydetti.

Açıklamalarının ardından Hatay Devleti Meclis Müzesi’ni gezen Bakan Koç, valilik makamında ikram edilen kekik çayını da elinden bırakmadı. Vali Abdulkadir Sarı’dan basına kapalı olarak brifing alan Koç, gezisini Antakya Belediyesi’ne geçerek sürdürdü.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2005 Pazartesi 11:25:02
Güncelleme :18 Mayıs 2005 Çarşamba 13:25:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?