8
Eylül
2024
Pazar
HATAY

Birtek: Kapatma davasında derin devlet var

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (EĞİTİM-SEN) Hatay Şube Başkanı Kasım Birtek, Eğitim-Sen’in kapatılma davasının arkasında derin devlet olduğunu iddia etti.

Eğitim-Sen’e üye öğretmenler, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nü Harbiye Özkervan Restoran’da düzenledikleri bir geceyle, gecikmeli olarak kutladılar. Öğretmenler gecede türküler eşliğinde bol bol halay çekerken, Eğitim-Sen Hatay Şube Başkanı Kasım Birtek gecede yaptığı konuşmada, Eğitim-Sen’in kapatılma davasına göndermelerde bulundu.

Birtek, sendikanın kapatılmasının arkasında derin devlet olduğunu iddia ederek, "Ülkemizin gündemi durağan değil, her gün yeni sorunlar ortaya çıkıyor. Elbette ki bu sorunlar önemli ancak biz eğitimciler açısından sendikamızın kapatılması da son derece önemli. Bu davada emeğin karşılığının alınmaması için çalışılıyor. Son dönemlerde derin devlet devreye girerek, Eğitim-Sen’i kapatmaya çalışıyor. Buradan sesleniyorum, siz derin devlette olsanız da biz sendikamızı kapattırmayız. Bu davayı hukuki bir dava olarak görmüyoruz. Bu dava siyasi bir dava. Bizleri aranızdaki çatışmalara alet etmeyin. Bizim çizgimiz belli, bizim çizgimiz eğitimcilerin yanında olmak" dedi.

Türkiye’de normal bir dava bile 6 ay sürerken, Eğitim-Sen davasının 13 günde Yargıtay’a gönderilmesinin düşündürücü olduğunu da belirten Birtek, "Biz eğitimciler hep birlikte dayanışma içinde olursak, Eğitim-Sen kapatılamaz" diye konuştu.

hatay
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2004 Cumartesi 13:37:40
Güncelleme :4 Aralık 2004 Cumartesi 16:49:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?