8
Eylül
2024
Pazar
HATAY

Gıda Bankası hizmete girdi

Antakya Belediyesi bünyesinde oluşturulan Gıda Bankası’nın hizmete girdiği bildirildi. Belediye Encümen Salonu’nda basın toplantısı düzenleyen Antakya Belediye Başkanı Mehmet Yeloğlu, işadamlarına Gıda Bankası projesiyle ilgili bilgi vererek destek istedi.

Yeloğlu, Gıda Bankası’na kendisinin başkanlık yaptığınu ve Antakya’ya Hizmet Vakfı bünyesinde kurulduğunu belirterek, "Yoksulluktan kaynaklanan sosyal riski en aza indirmek, fakir vatandaşlarımıza sahip çıkmak adına bir süredir yürütülen Gıda Bankası oluşturma çalışmaları tamamlanmıştır. Bu amaçla mülkiyeti belediyemize ait olan eski ekmek fabrikasının bir kısmı yeniden dizayn edilerek Gıda Bankası deposu haline dönüştürülmüştür" dedi.

Yeloğlu, tüm hayırseverlerin imkanları ölçüsünde Gıda Bankası’na sahip çıkması gerektiğini ifade ederek, "Hemşehrilerimizin hayırseverliliğine güveniyorum. İşadamlarımız, bankamıza gıda alırken KDV’den bağışları kadar da vergiden muaf olacaklar. Tüm vatandaşlarımız imkanları ölçüsünde Gıda Bankası’na sahip çıkmalı. Ayrıca kurulan Gıda Bankası ile yapacağımız yardımlar, tespit ettiğimiz fakirlerimizin evlerine kadar dağıtılacak" diye konuştu.

Hatay-iha
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2004 Çarşamba 16:05:51
Güncelleme :22 Aralık 2004 Çarşamba 17:07:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?