8
Eylül
2024
Pazar
HATAY

Hatay, Kent Kurultayı'na hazırlanıyor

Antakya, İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Hatay Şubesi’nin organizasyonunda, 9-11 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek Kent Kurultayı’na hazırlanıyor.

İMO Hatay Şube Başkanı Cihat Mazmanoğlu, 3 gün sürecek kurultaya Türkiye’nin birçok üniversitesinden tanınmış öğretim görevlileri ile gazetecilerin konuşmacı olarak katılacağını belirtirken, yaşanılabilir kentler için kurultayın çok önemli olduğunu söyledi.

Mazmanoğlu, kurultay ile kentlerin sorunlarını ve potansiyellerini tartışıp geleceğe katkı yapmayı hedeflediklerini belirterek, "Günümüz kentleri bir yandan genel, bir yandan da her kentin kendisine özgü sorunları içinde belirsiz bir geleceğe doğru sürüklenmektedir. Bununla birlikte kentlerin önemli birikimleri ve potansiyelleri de harekete geçirilmeyi beklemektedir. Bu çerçevede söz konusu birikim ve potansiyellerin harekete geçirilmesi, kentlere sahip çıkacak demokratik güçlerin bilinçli müdahalelerine gereksinim duymaktadır. Yaşanabilir ve sosyal adalet anlayışına sahip kent projelerinin ortaya çıkartılabilmesi bu tür bir bilinçli müdahaleyi gerektirirken, bu müdahalenin kentlerin tarihsel birikimini, güncel koşul ve sorunlarını ve geleceğe yönelik yapabileceği açılımları kapsamlı biçimde yapması gerekmektedir. Antakya Kent Kurultayı bu tür bir çabanın ürünüdür. Kurultay bir yandan genel olarak kentlerin tarihini, sorunlarını ve birikimini değerlendirmeyi hedeflerken, bir yandan da Antakya ve çevresinin aynı bakış açısıyla değerlendirmesini ve sorun ve potansiyellerin tartışılıp geleceğe yönelik bir yaklaşımın geliştirilmesine katkı yapmayı hedeflemektedir" diye konuştu.

Mazmanoğlu, kurultayın 9 Aralık Perşembe günü, "Yerel Yönetim ve Demokratikleşme" konulu sempozyumla start alacağını da sözlerine ekledi.

hatay
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2004 Pazartesi 15:04:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?