16
Eylül
2024
Pazertesi
HATAY

Hatay: 65. yıldönüm coşkuyla kutlandı...

Kutlama törenleri ise saat 10.00'da Atatürk Caddesi üzerinde yapıldı. Törene, Karaman Valisi İsmet Metin, Garnizon Komutanı Piyade Albay İdris Şahin, Antakya Belediye Başkanı Mehmet Yeloğlu, AK Parti Hatay Milletvekilleri Sadullah Ergin ve Mehmet Soydan, İl Emniyet Müdürü Cafer Şahin, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Törende ilk olarak Vali, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı vatandaşların bayramını kutladı. Daha sonra bir konuşma yapan Vali Sarı, Hatay'ın dün de bugün de Türk olduğunu ve Türk kalacağını belirterek, "Hatay'ın kurtuluşunun ve anavatana katılışının 65. yıldönümünü coşku ile kutluyoruz. Hatay'ın Anavatana katılması kararı Mustafa Kemal Atatürk'ün ve Tayfur Sökmen'in büyük bir devlet adamı ve diplomatik dehasının önemidir. Hala günümüzde yıllardır çözülemeyen dış sorunlar olduğunu düşünürsek Hatay sorununun çok kısa sürede çözülmesinin, ne derece diplomatik dehanın Atatürk'te olduğunun göstergesidir. Modern cumhuriyetinin bir parçası olan Hatay'ı atalarımıza yaraşır şekilde, daha iyiye daha güzele taşımamız gerektiği inancındayım" dedi.

Antakya Belediye Başkanı Mehmet Yeloğlu da yaptığı konuşmada, Hatay'ın bölgede önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayarak, "Devletine, milletine, bayrağına gönülden bağlı Hataylılar, geçmişte olduğu gibi bundan sonrada hem tarihi şöhretine hem de çağdaş ölçülere uygun uluslararası değerleri özümsemiş bir kent olarak gelişmesini sürdürecektir" diye konuştu.
Törenler, geçiş merasimi ve konuk ülke halk oyunları ekiplerinin gösterileri ile devam ederken, geçiş töreni sırasında araçlardan atılan şekerleri kapmak isteyen çocuklar izdihama neden oldu.

iha-hatay
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2004 Cuma 14:31:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?