8
Eylül
2024
Pazar
HATAY

Hatay: İşadamından İnanç Turizmi Projesi

Güney ve Güneydoğu Genç İşadamları Federasyonu (GGGİF) Yönetim Kurulu Üyesi Ferhan Ademhan’ın, bölgedeki 5 ili kapsayan turizm projesi, Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü’ndeki toplantıda 105 proje arasından en önemli 4. proje seçildi.

GGGİF Yönetim Kurulu Üyesi Ferhan Adamhan, 19-22 Aralık 2003 tarihlerinde Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü’nde gerçekleşen ve 4 gün süren projeler toplantısına ilişkin bilgi verdi. İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Kemal Nehrozoğlu ve 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in başkanlığında 81 ilin valileri, belediye başkanları ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıya toplam 105 projenin sunulduğunu belirten Ademhan, "Bu 105 projeden, Türkiye’nin en önemli 10 projesi seçilecekti. Bizim sunduğumuz proje, seçilen 10 proje içinde 4. sırada yer aldı" dedi.
Ademhan, projenin içeriğine ilişkin şunları kaydetti:

"Proje, Hatay’dan başlayarak, Antakya St. Piyer Kilisesi, Gaziantep Zeugma, Şanlıurfa Peygamberler şehri, Adıyaman Nemrut Dağı, Mardin Kasımiye Medresesi, Deyruzafaran Kilisesi ve Hasankeyf ile biten inanç ve kültür turizm hattının kurulmasını kapsıyor. Projenin devamında, 6 ilin valisi yöreleriyle ilgili kültürel ve tarihi tanıtımıyla beraber, yöreye has ana başlıkları içeren bir CD hazırlayarak, her ilden ayrı ayrı sunulan bu 6 CD, tek bir CD’de toplanarak, Turizm Bakanlığı’nın onayına sunulacaktır. Bakanlığın onayı alındıktan sonra, 10 bin CD ve katalog hazırlanarak, TÜRSAB’ın da desteği ile dünyadaki tüm tur operatörlerine ve turizm seyahat acentalarına, Dışişleri Bakanlığı aracılığı ile de dış elçiliklere gönderilecek."

HATAY-(İHA)
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2004 Çarşamba 00:00:07
Güncelleme :18 Ocak 2004 Pazar 16:32:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?