16
Eylül
2024
Pazertesi
HATAY

Hatay'da bir ilk gerçekleşiyor

Antakya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Kaya, dünya borsacılığına geçmek amacıyla Türkiye’de bir ilk olan Ürün İhtisas Borsası’nın Antakya’da kurulacağını söyledi.

Ticaret Borsası’nda basın toplantısı düzenleyen Başkan Ferit Kaya, 5174 sayılı Odalar, Borsalar ve Birlik Kanunu’nun yürürlüğe girmesiyle Türkiye genelindeki mevcut oda ve borsaların yeniden yapılanmaya başladığını belirterek, "Dünya borsacılığına geçmek amacıyla yapılan değişiklikler çerçevesinde borsamız da çalışmalar başlattı.

Gerekli araştırmalar ve incelemeler neticesinde, Hatay’da yetişen belli başlı ürünlerin alım ve satımlarının günlük ve değerinde fiyatlarla yapılabilmesi için Ürün İhtisas Borsacılığı’na geçiş dönemi başlattık. Bu amaçla borsa olarak 84 dönüm arsa satın aldık. Alınan arsa üzerinde Ürün İhtisas Borsası Kompleksi’nin projelendirilmesi ve işleyiş şeklinin tespit konularının tamamlanması ile birlikte hızla gerekli işlemler başlatılacaktır" dedi.

Kaya, açılacak borsanın Türkiye’de bir ilk olduğunu da hatırlatarak, "Ürün İhtisas Borsası’nın Türkiye’de bir örneği olmadığı için, modelini Romanya’dan almayı düşünüyoruz. Kurulacak borsa ile birlikte Antakya’nın ürünlerinin daha iyi daha kaliteli olacağını düşünüyorum. Bu konuda bize destek veren başta Antakya Belediyesi olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara şükranlarımı sunarım" şeklinde konuştu.

Antakya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Kaya, Mart 2005 tarihinde yapılacak başkanlık seçimlerine sağlık sebebiyle aday olmayacağını da belirterek, başkan adayı Mehmet Ali Kuseyri ve ekibini desteklediklerini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2005 Çarşamba 13:51:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?