16
Eylül
2024
Pazertesi
HATAY

Hatay'da meyvecilik geliştirilecek

Hatay Tarım İl Müdürü Selahattin Mermi, kentte meyveciliğin geliştirilmesi amacıyla meyve fidan taleplerinin alımına başlandığını bildirdi.

Mermi, amaçlarının kıraç arazileri değerlendirmek olduğunu belirterek, "Meyveciliği Geliştirme Projesi çerçevesinde, önceki yıllarda olduğu gibi 2005 yılında da meyveciliği geliştirmek, teşvik etmek, mevcut kıraç ve sarp arazilerin değerlendirilmesi ve ekiliş alanlarının yaygınlaştırılmasını sağlamak amacıyla, Hatay İl Özel İdare Müdürlüğü katkılı meyve fidanı talep alımı başlamıştır. Hedeflenen proje kapsamında zeytin, ceviz, bodur elma, erik ve kayısı fidanı almak isteyen çiftçilerimizin Tarım İl Müdürlüğü Çiftçi Eğitim ve Yayım Şubesi’ne veya ilçe tarım müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekiyor" dedi.

Mermi, meyve fidanlarının bölge şartlarına uygun olduğunu ifade ederek, "Yüksek verimli, kaliteli, hastalık ve zararlılara dayanıklı ve bölgemiz şartlarına uyumlu olan bu meyve fidanları hem çiftçilerimizin ekonomisine hem de milli ekonomiye katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

Hatay
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2004 Salı 13:17:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?