16
Eylül
2024
Pazertesi
HATAY

Hatay'ın yeni yıl bütçesi YTL olarak hesaplandı

Antakya Belediye Meclisi Ekim Ayı 2. Olağan Toplantısı, Belediye Başkanı Mehmet Yeloğlu başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda ilk olarak 2005 yılı vergi harç ve ücret tarifesiyle ilgili komisyon raporu görüşüldü. CHP’li meclis üyelerinin karşı çıkmasına rağmen 2005 yılı için küçük ve büyükbaş hayvan kesimi ile otogar çıkışı ücretlerine yüzde 50 zam yapılması karara bağlandı. Küçükbaş hayvan kesimleri 8 milyon, büyükbaş hayvan kesimleri 20 milyon olarak kabul edilirken, 2005 yılı içerisinde suya zam yapılmaması da oy birliği ile kabul edildi.

Oylama öncesi konuşan ve CHP’li üyelerin zam tekliflerini değerlendiren Başkan Yeloğlu, yapılan zamların yüzde 6 civarında olduğunu belirterek, "59 maddenin 34’ünde hiç zam yapmadık. Belediye olarak toplumcu düşünüyoruz ve tamamıyla toplum menfaatlerine yönelik raporlar hazırlıyoruz. 2005 yılında suya zammı hiç öngörmedik. Bu belediyenin ne kadar toplumcu olduğunun bir göstergesidir" dedi.

Yeloğlu, belediyenin gelirlerini yeterince toplayamadıklarını ifade ederek, "2005 yılına 50 milyon YTL’lik bir bütçe ile hazırlanıyoruz. Bunun 17 milyon YTL’si yatırım için. Yatırım yapmak için gelir lazım. Belediye olarak gelirlerimizi yeterince toplayamıyoruz. Onun için siyasi değil, gerçekçi düşünmemiz gerekiyor" diye konuştu.

iha-hatay
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2004 Cumartesi 16:55:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?