16
Eylül
2024
Pazertesi
HATAY

Hatay'ın yüz akı Güngör Kardeşler

Hataylı Güngör kardeşler, Hatay Valisi Abdülkadir Sarı’yı ziyaret ederek, tsunamizedeler için yardımda bulundu. Hatay'ın yüzakı olan kardeşler, Vali Sarı'ya, felaketzedelere gönderilmek üzere 5 bin YTL'lik çek verdi.

Ziyaret sırasında açıklama yapan Vali Sarı, Türkiye’nin kaçak yapılaşmayla ilgili karnesinin kötü olduğunu söyleyerek, Hatay’da olası bir depreme hazırlıklı olduklarını belirtti.

Güney Asya’da meydana gelen deprem felaketi sonrası açılan yardım kampanyalarına Hataylı Güngör kardeşlerden destek geldi. Güngör kardeşler, Hatay Valisi Abdülkadir Sarı’yı makamında ziyaret ederek, tsunamizedeler için 5 bin YTL yardımda bulundu.

Ziyaret sırasında basın mensuplarının, Hatay’ın olası bir depreme hazırlıklı olup olmadığı yönündeki sorularını yanıtlayan Vali Sarı, "Depremde öncelikli hedefimiz, sivil savunma hizmetleri. Allah böyle bir felaket göstermesin, ancak böyle bir felakete hazırlıklıyız. Depremler tarih boyunca varolmuştur. Kaçak yapılaşmada Türkiye’nin karnesi kötü. Ben belediye başkanlarıyla yaptığım toplantılarda bunu sık sık dile getiriyorum. Belediye başkanlarımız mutlaka üzerlerine düşen görevi yerine getirmelidir. Kaçak yapılaşmaya müsaade eden belediye başkanları hakkında da soruşturma başlatıyoruz" dedi.

Sarı, kamu kurum ve kuruluşlarında yapılan ihalelerde müteahhitlerin çok fazla kırım yapmasının sakıncaları olduğunu kaydederken, Hatay’da birçok kamu kurum ve kuruluşunda güçlendirme çalışmaları yaptıklarını da sözlerine ekledi.

Sarı’nın konuşmasının ardından, Güngör Şirketler Grubu adına Ali Güngör, 5 bin YTL’lik yardım çekini Vali Sarı’ya takdim etti. Güngör, yardım sonrası yaptığı açıklamada, tüm hayırsever iş adamlarını kampanyalara destek olmaya davet etti.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2005 Perşembe 12:13:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?