İnşaat çalışmaları devam eden Hatay Havaalanı'na ilk uçak iniş yaptı.
1 Eylül 2007 tarihinde hizmete açılması planlanan Hatay Havaalanı'na, Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz'ın da içinde bulunduğu Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne ait test uçağı ile ilk uçuş gerçekleştirildi. Bakan Yılmaz ve beraberindeki heyeti taşıyan test uçağı, Ankara'dan havalandıktan yaklaşık 1 saat 10 dakika sonra halen inşaat çalışmaları devam eden havaalanına iniş yaptı.
Bakan Yılmaz ve beraberindeki Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdür Yardımcısı Orhan Birdal, Denizcilik Müsteşar Yardımcısı
Hasan Naiboğlu ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Habip Soluk, havaalanında Vali Ahmet Kayhan, AK Parti Grup Başkan Vekili Sadullah Ergin ve diğer protokol üyeleri tarafından karşılandı.
Havaalanında basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Yılmaz, "Biz Ulaştırma Bakanlığı olarak her ilde bir havaalanı olmasını istiyoruz. Her ilde ambulans uçağı inebilecek nitelikte bir havaalanı olmalı. Çünkü en değerli varlık insandır. Bir ambulans uçağının Ağrı'ya da, Van'a da, Antakya'ya da inmesi gerekir. Hatay Havaalanı, alt yapı ve üst yapı çalışmaları tamamlanmış olarak 1 Eylül tarihinde hizmete girecek. 1 Eylül'de Türk Hava Yolları Hatay Havaalanı'na tarifeli uçuşlarına başlamış olacak. Biz geldiğimizde 26 havaalanı çalışırken, şu anda 40'ın üzerinde havaalanı çalışıyor. Diğer yandan, mevcut havaalanlarında çalışmalarımız devam ediyor. Ülkemizin neresinde 100 kilometre yol giderseniz bir havaalanına ulaşacaksınız" dedi.
Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne ait test uçağı ile geldiklerini belirten Bakan Yılmaz, "Test uçuşu yapılmadan önce hiçbir uçak inemez. Test uçağıyla yaptığımız bu uçuş sırasında havaalanına ilişkin bütün veriler çıkartıldı. Elde edilen veriler değerlendirilerek, diğer uçak firmalarına da verilecek, daha sonra isteyen her uçak buraya iniş yapabilecek. Hatay Havaalanı, 3 kilometrelik pist uzunluğuyla uluslararası niteliklere sahip bir havaalanıdır. Bu dönemde havacılıkta sessiz devrim yapıldı.
İnsanımız birinci sınıf hizmete layık. Bizim bakanlığımız da hizmet bakanlığıdır. Eskiden 8 milyon insanımız havayolu ile taşınırken bugün bu sayı 30 milyona çıkmıştır. Eskiden uçağa binmek bir imtiyaz olarak kabul edilirdi. Artık havayolu halkın yolu oldu. Havayolunu imtiyaz olmaktan, halkın ihtiyacı olma noktasına getirdik" diye konuştu.