16
Eylül
2024
Pazertesi
HATAY

İl koordinasyon toplantısı yapıldı

Hatay Valisi Abdulkadir Sarı, Hatay’da 2004 yılında 789 projenin hayata geçirildiğini, projelerin toplam tutarının ise 75 trilyon 28 milyar lira olduğunu söyledi. Sarı, Türkiye’nin ikinci büyük ovası olan Amik Ovası’nda yıl sonunda 719 hektar tarım arazisinde sulu tarıma geçileceğini kaydetti.

Hatay İl Koordinasyon Kurulu, 4. toplantısını Vali Abdulkadir Sarı başkanlığında gerçekleştirdi. Özel İdare Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Vali Sarı’nın yanı sıra Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, kaymakamlar, belediye başkanları, yatırımcı kuruluşların bölge müdürleri, şube müdürleri ve daire müdürleri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Vali Sarı, koordinasyon kurulu toplantılarının kurumlararası gerekli dayanışma ve işbirliğinin sağlanması, varsa sorunların çözülmesi ve etkin, süratli devlet anlayışının hakim kılınması düşüncesiyle yapıldığını belirterek, "Bu toplantılarda özellikle yatırımcı daire amirlerinin karşılaştıkları sorunlara en kısa sürede çözüm üreterek, işin engellenmesine fırsat vermeme anlayışı hakimdir. Bu toplantıların en güzel ve en önemli taraflarından bir tanesi de atanmışların ve seçilmişlerin el ele vermesi suretiyle Hatay’ın sorunlarına en güzel, en verimli çözümlerin üretilebilmesidir. Bu amaçla bu toplantılar gerçekleştirilmektedir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu ekip anlayışı ile Hatay’ın özellikle yatırım alanlarındaki sıkıntılarının, sorunlarının giderilmesi çalışmalarımızı devam ettireceğiz" dedi.

Vali Sarı, Hatay’da 2004 yılı yatırım programında ekim ayı sonu itibarı ile toplam bin 131 projenin yer aldığını ifade ederek, "Bu projelerin 789 adedi şu ana kadar yapılan çalışmalar sonucunda bitirilmiştir. Geriye kalan 151 projenin yapımı devam etmekte, 4 proje ihale aşamasında beklemekte ve 146 adet projeye ise başlanmamıştır. Bu projelerin 2004 yılı toplam yatırım tutarı 132 trilyon 805 milyar lira, ekim ayı sonu itibarı ile bu ödenekten yapılan harcama ise 75 trilyon 28 milyar liradır. Nakdi gerçekleşme oranı yüzde 56’dır" dedi.
Toplantıda DSİ yatırımları hakkında da bilgiler veren 6. Bölge Müdürü Sırrı Kazancı, Amik Ovası’nda yıl sonunda 719 hektarda sulu tarıma geçileceğini dile getirerek, 5 yıldır yatırım programında yeralan, ancak ödenek yetersizliği nedeniyle ihalesi yapılmayan Reyhanlı Barajı’nın ihalesinin 2005 yılında yapılacağını, Yarseli Barajı’nda da özel idarenin destekleriyle yükselme çalışmaları yapılacağını kaydetti.

hatay
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2004 Çarşamba 13:06:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?