16
Eylül
2024
Pazertesi
HATAY

Kayığı 3 saatte boyayan ressam

İstanbul Fransız sokağında eserleri halen sergilenmekte olan, eserlerini çoğunlukla gerek yurtiçi ve gerek ise yurtdışı sosyal sorumluluk projelerine katkıda bulunmak amacı ile sergileyen ve Antakya şehrine bir kültür sanat ve anı, gezi kitabı yazan gezgin sanatçı H.Ciğdem Yorgancıoğlu, 1.Antakya Bienal kapsamında Antakya'nın Arsuz beldesine getririlen kayığı elleri ile 3 saatte boyayarak Antakya Tarihi ve medeniyetini resimledi.

Biz onu 5 kıtada sanıyorduk .O yedi tepeli şehirden kayıp sözde 7.Kıtanın peşine gitmiş . Otuzyedi yaşında otuzunu yemiş .7 Tepeli şehirden 7.Kıtanın peşine gitmiş. Sanatçı H.Çiğdem Yorgancıoğlu Kayıp kıta Atlantis'i Türkiyenin en güney ucundan yakaladı ve ALTINAYAK ALTIN KAYA ,YALIN TAKA YALAN KITA Çiğdem bu kez ANTAKYALI sergisi ile efsanenin ve medeniyet ve kültürlerin mozağinin içinden bakın nasıl uzattı başını. Pera Palas'ta Agatha Christie'nin odasından çıkarken bulduk onu meğerse Antakya'da Agatha Christie'nin 2.Dünya savaşı öncesi bir Hitit kazı evinin içinde imiş o sıra . Tüm olanı biteni 1.Antakya bienal kapsamında Arsuz Oteli sahibi ,S.Mıstıkoğlu tarafından otelin bahcesine getirtilen kayığın üzerine resimledi ve Bienalin açılış günü kendi yazdığı ve Hatay TRT FM programlarında seslendirdiği şiirlerini ,akşam programında okuduğu şiirlerinde dillendirdi . Tamamı ile Antakya'ya özgüllenmiş Resim sergisi ise Arsuz Otelde ay sonuna kadar sürmekte .
Kenthaber
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2005 Cuma 10:59:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
H.Cigdem Yorgancioglu IP: 212.252.168.xxx Tarih : 29.07.2005 11:25:55
Nazik mailinizi aldim tüm calismalarin hayırlara vesile olması ve ilin kültür ve turizmine katkida bulunması dilegi ile Saygilar H.Cigdem Yorgancioglu