16
Eylül
2024
Pazertesi
HATAY

Memur eylemine ABD'den 'halay' desteği

Antakya’da, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen Gelir İdaresi Yasa Tasarısı’nı protesto eden maliye memurlarının eylemine, turistik amaçla kente gelen Amerikalı bir çift destek verdi.

Büro Emekçileri Sendikası Hatay İl Temsilciliği ile Türk Büro-Sen Hatay Şubesi’ne üye maliye memurları, dün akşam davullu zurnalı iş yerlerini terk etmeme eylemi yaptı.

Şükrü Kanatlı ve 23 Temmuz Vergi Dairesi önünde toplanan maliye memurlarına, ABD’den turist olarak kente gelen John-Alice Engstrom çifti de destek verdi.

Konuşarak anlaşmakta güçlük çeken turist çift ve maliye memurları, halay çekerek durumu kurtardı. Amerika’daki Minnehaha Akademisi’nde rektör olarak görev yapan John Engstrom, basın açıklaması sırasında Türkiye Kamu-Sen Hatay İl Başkanı Ahmet Yaslı’nın yanında yer aldı. Yaslı, "Ulu Önder Atatürk’ün sözü var. ’Bir ülkenin bağımsızlığından bahsedebilmek için o ülkenin mali yapısının sağlam olması gerekir.’ Onun için eylemlerimiz sesimizi duyurana kadar devam edecek" diye konuştu.

"Tayyib’i alana Unakıtan bedava", "Hükümet şaşırma, sabrımızı taşırma" şeklinde sloganların atıldığı eylem, halaylarla devam etti.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2005 Cuma 14:46:40
Güncelleme :12 Nisan 2005 Salı 13:48:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?