16
Eylül
2024
Pazertesi
HATAY

MHP'den 'MKÜ' uyarısı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Hatay İl Başkanı Şefik Çirkin, son günlerde Trabzon ve Sakarya’da yaşanan olayların Hatay’da da tekrarlanabileceğini ileri sürerek, "Bunun gerçekleştirileceği yer olarak da Musatafa Kemal Üniversitesi’nin (MKÜ) seçildiği düşüncesindeyiz" dedi.

Çirkin, düzenlediği basın toplantısında, MKÜ öğrencilerinin birçoğuna isimsiz ve imzasız mektuplar gönderildiğini vurgulayarak, "Son günlerde yurdumuzun çeşitli yerlerinde yapılan provokasyonların bir yenisi Hatay’da tekrarlanabilir. Bunun endişesini taşıyoruz. Diğer bir tespitimiz de bunun gerçekleştirileceği yer olarak MKܒnün seçilmiş olması ihtimalidir. Çünkü içinde tahrik kokusu olan, saçmalık ve iğrençlikle bezenmiş bir bildiri MKÜ öğrencilerinin kimine elden, kimine de postayla gönderilmiş bulunmaktadır. Bu da demektir ki aynı oyun yakında MKܒde de denenecektir" diye konuştu.

Bildirideki en önemli hususun, ülkücü öğrencilerin hedef gösterilmesi olduğunun altını çizen Çirkin, şunları kaydetti:

"Hangi karanlık kafanın ürünü olduğunu bilemediğimiz bu bildiri sözde milliyetçi ama gerçekte ırkçı ve Kürt kökenli vatandaşlara düşmanca ifadeler taşıyan cümlelerle doludur. Hedef bellidir. Ülkücü gençlerin gerekli tedbirleri alacaklarından ve sağduyulu davranacaklarından kimsenin şüphesi olmasın. Bu konuda MKÜ Senatosu’nun bizden bir talebi olursa elimizden geleni yapmaya hazırız."

İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2005 Perşembe 15:38:55
Güncelleme :15 Nisan 2005 Cuma 17:08:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?