16
Eylül
2024
Pazertesi
HATAY

O, mezar taşlarının şairi

Antakyalı mermer ustası, yaptığı mezar taşlarına 30 yıldır kendi şiirlerini yazıyor. İnsanların ölüm şekline göre mezar taşına şiir yazan usta, bazı kişilerin beğendiği mezar taşlarını evine koymak için de aldığını söyledi.

Antakya’da mermerden mezar taşları yapan Kemal Ördek (55), isteyenlerin mezar taşlarına kendi yazdığı şiirleri yazıyor. İnsanların ölüm şekline göre de şiirler yazan Ördek, kendisine "mezarcı" denmesinden hoşlanmıyor. Ördek, 30 yıldır bu işi yaptığını belirterek, "Benim işim bu. Ekmeğimi bundan kazanıyorum. Bazıları ’mezarcı’ diyor. Bu kelimeyi sevmiyorum. İnsanlar benim şiirlerimi beğeniyorlar. Meraklısı çok. Ölüm şekline göre şiir yazıyorum. İl dışından bile siparişler alıyorum. Öyle ki bazı zamanlar mermer üzerine yazdığım şiirleri beğenenler evlerine dahi alıyorlar" diye konuştu.

Ördek, son olarak trafik kazasında hayatını kaybeden bir kişi için mezar taşına şunları yazdı:
"Cümle insanlara dikkat. Ey kabrimin üzerinde durup da benim halimi düşünen imanlı kardeşim. Belki dün ben de senin gibi neşeli gezerdim. Unutma ki yarın sen de benim gibi toprak olacaksın."

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2005 Salı 13:01:55
Güncelleme :24 Mayıs 2005 Salı 14:05:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Yalcin Karabulut IP: 193.140.44.xxx Tarih : 3.11.2006 13:58:18
siir yazan bi kisinin mezarci olabildiyine sahit olmak, cokta aliskin oldugumuz bir durum olmayabilir. Bu belki caresizlik belkide durumu kurtarmak icin yapilan bir meslek degisikliginden olabilir. Ama bildigim bi sey varki KEMAL ORDEK bir sey yaziyor yada soyluyorsa; kesinlikle o yorumun arkasinda kesin bir gercek vardir.!!