16
Eylül
2024
Pazertesi
HATAY

Savcıya kızıp, kendini yakmaya kalktı

Antakya’da kaçak sigaralarına el konulan bir satıcı, sınır kaçakçılığı ile ilgili dilekçe vermek istediği savcının kendisini dinlemediğini ileri sürerek eline aldığı bir bidon benzinle Cumhuriyet Alanı’nda kendini yakmak istedi.

Polise zor anlar yaşatan ve "Kaçakçılığı durdurun" yazılı pankart taşıyan şahsın elindeki bidonda bulunan benzinin de kaçak olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Antakya Otogarı’nda kaçak sigara satan Mehmet Asıl’ın (36) sigaralarına el konuldu. Bunun üzerine Hatay’da yapılan sınır kaçakçılığı ile ilgili bir dilekçe hazırlayan Mehmet Asıl, bu dilekçeyi Cumhuriyet Savcılığı’na vermek istedi.

Savcının kendisini dinlemediğini ileri süren Asıl, bir bidon benzinle Cumhuriyet Alanı’nda bulunan Atatürk Anıtı önüne gelerek burada kendisini yakmak istedi.

"Başbakanım siz 81 ilin Başbakanısınız, Hatay’daki kaçakçılığı durdurun" yazılı bir pankart taşıyan Mehmet Asıl, zaman zaman üzerine benzin dökerek çevredeki polislere kendini yakma tehdidinde bulundu.

Hazırladığı dilekçeyi polise gösteren ve savcının yanına gelmesini isteyen şahıs, polise zor anlar yaşattı. Mehmet Asıl’ı tanıyan bir polis memuru, şahsın yanına giderek benzin bidonunu alandan uzaklaştırırken, diğer polisler de eylemciye müdahale etti.

Bu sırada eylemci, çakmağını ateşledi. Üzerine döktüğü benzin alev almayan Mehmet Asıl, ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.

Bu arada, "Kaçakçılığı durdurun" diyen şahsın eylemde kullandığı benzinin de Suriye’den getirilen kaçak benzin olduğu öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2005 Çarşamba 13:22:14
Güncelleme :19 Mayıs 2005 Perşembe 14:19:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?